Петък, 19 Април 2024, 18:24

Ясен Станков посети Хималаите и разказа преживяванията си пред ученици

8 Февруари 2018, 15:54
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1068 0


В Първо ОУ "Васил Левски" се проведе открит урок по География, на който специален гост беше Ясен Станков, участник в експедиция в Хималаите.
Той представи пред учениците своя фоторазказ и ги запозна от първо лице с интересните моменти от пътуването и престоя си в Азия. Учениците видяха и научиха повече за Непал и столицата Катманду, живота в Хималаите, шерпите, както и за най-опасното летище в света - Лукла в Непал. Ясен разказа за премеждията с изгубения си багаж, за местната култура и традиции. На авторските снимки учениците видяха бита на местното население, живота на децата в тежки условия, храма на маймуните, които драскат и хапят, както разбира се и няколко осем хилядни върхове на Хималаите, сред които и Еверест.
Откритият урок беше по инициатива на Николай Борисов - учител по История и География е изключително полезен, защото бяха споделени лични преживявания и емоции, а учениците се включиха изключително активно с въпроси и коментари.
Директорът на училището г-жа Даниела Борисова подари на Ясен Станков папка с логото на училището, както и традиционният училищен шал с герба, връчван на приятели и партньори на Първо ОУ "Васил Левски".


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete