Вторник, 23 Април 2024, 20:37

Ясеновци започнаха новата учебна година с настроение и много хубави емоции

16 Септември 2019, 15:40
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1279 1


Поредната учебна година започна за СУ "Хр.Ясенов", която обаче е по-специална, тъй като се навършват 75 години от основаването на училището и това разбира се предполага една по-емоционална година за всички ученици, учители и служители на етрополската гимназия.
Днешното тържествено откриване на учебната 2019/2020г. започна в 10.00ч., като двора на училището се изпълни с ученици, родители, баби и дядовци, които винаги са част от празника и преживяват емоцииите от този специален ден.
С издигане на Националното знаме и Химна на Република България започна откриването и разбира се с привествено слово от Мила Манчева-директор на СУ "Хр.Ясенов":
"Уважаеми родители, скъпи ученици! Колеги и приятели!
Добре дошли в днешния най-усмихнат, празничен и изпълнен с нови очаквания ден от календара! Добре дошли на 15 септември в СУ „Христо Ясенов“, за да открием заедно новата 2019-2020 година! И тази есен, за 75 път вратите на нашето училище се отварят по стара българска традиция, за да посрещнем малките и по-големи момичета и момчета, учителите и всички родители и приятели, които изпращат своите деца с благопожелание за здраве и успехи, за добро начало. 2019-2020 учебна година ни завещава сериозна и отговорна задача – да я изжвеем активно, да я наситим с много успехи, да отбележим училищния юбилей – 75 години Етрополска гимназия – с много енергия и плам, с
инициативност и всеотдайност. Да остане в летописните ни страници с делото на всеки от нас!
Всяка година СУ „Христо Ясенов“ има с какво да се гордее – това са постигнатите резултати в урочната и в извънкласната дейност на нашите ученици и учители: 43 % от учениците ни бяха отличени с грамоти за отличен успех;
14 зрелостници получиха сребърен медал за постигнат отличен успех през всички години на средното образование;
с почетен знак „Отличник на випуска“ е отличена Магдалена Димитрова; 23 зрелостници получиха отлични оценки на ДЗИ; В сравнение с предходни години най-висок среден успех в ДЗИ е постигнат по учебните предмети математика и биология и здравно бразование; Многочислени са постиженията на нашите ученици в областта на науката, изкуството, културата и спорта. Участията им в национални, областни и общински конккурси и състезания винаги завършват с престижни награди. Ще изброя само най-високите: републикански шампион в Ученическите игри по футбол за момчетата от възрастова група 11.-12. клас; бронзов медал във финалния етап на Ученическите игри по волейбол за възрастова група, девойки 8.-10. клас; Първо място в раздела за оказване на долекарска помощ и пето място в крайното класиране във финалния етап на Националната ученическа викторина по безопасност на движението ;Да запазим децата на пътя! Актьорите от театралния състав се завърнаха и тази година от театрален фестивал „Талантино“ в Благоевград с високи отличия за представянето си в постановката "Таборът отива на небето". Присъдени
бяха 7 награди .........
На всички тях, на всички ученици и учители на СУ „Христо Ясенов“, пожелавам още призови места и успехи и през новата учебна година!
Скъпи ученици,
Започват дълги дни, изпълнени с уроци, контролни, класни работи. Приемете ги като предизвикателство за проява на вашата воля и упоритост, на жаждата ви за нови знания, но бъдете спокойни – до вас са вашите учители, които ще ви напътстват и подкрепят.Пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели!
Мили първокласници,
Вашето вълнение е най-силно, но вие вече познавате училището, защото само преди няколко седмици бяхте тук, запознахте се с вашите съученици, занимавахте се заедно с вашите учители и вярвам, че преодоляхте страха
от неочакваното.Пожелавам ви незабравими дни тук, в училище, успешно обучение и силна вяра във възможностите ви!
Скъпи ученици, които за първи път се вписахте в отбора на Ясеновци!
Искам да ви уверя, че изборът ви е правилен. При нас вие ще срещнете свои приятели и съмишленици, ще бъдете подкрепени от учителите, ще намерите поле за своите изяви. Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на добри плодове в края му!
Уважаеми зрелостници!
Вие влизате за последна година в училище като ученици на СУ „Христо Ясенов“. Предстои ви последна, но не и най-лека от годините, прекарани тук. От придобитата ви зрялост, от натрупаните знания и опит зависи вашето успешно утре.
Не пропилявайте тези безценни и никога повече неповтарящи се мигове! Бъдете смели, бъдете заедно, бъдете щастливи и успешни! Желая на всички вас успешно дипломиране!
Уважаеми колеги!
Нашето призвание е да подкрепим учениците ни и да съхраним техния ентусиазъм и стремеж към знание, да ги допълним с мъдрост.Желая Ви здраве, упоритост и сили, за да отговорим, подготвени и уверени, на предизвикателствата на новата учебна година! За да бъдем удовлетворени от извършеното и от споделеното с родители и институции.
На добър час през юбилейната 2019-2020 учебна година!"
Официални гости на празника бяха : Росица Христова и Стефан Борисов-заместник-кметове на община Етрополе, Боряна Керемидска-общински съветник, Цветана Толева-председател на Обществения съвет към училището.
Поздравителни адреси бяха връчени от : Димитър Димитров-кмет на община Етрополе, Милена Дамянова-председател на комисиято по образование в 44-тото НС, Красимир Вълчев- министър на образованието и науката, Росица Иванова- началник РУО София регион, инж.Драгомир Драганов-изпълнителен директор на "Елаците-Мед" АД, ПП ГЕРБ.
Водосвет за здраве отслужи отец Емил и както повелява традицията завършващите ученици подадоха уверена ръка на първокласниците и всички заедно влязоха в учиище, за да започне новата учебна 2019/2020г.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 21:17

    Какво му е хубавото

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (180)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (122)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete