Петък, 29 Март 2024, 17:18

Юношите старша на "Балкан 1929" бият драматично, децата с равен през уикенда

18 Април 2021, 21:10
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 938 0


Юношите старша възраст на "Балкан 1929" записаха успех с 3:2 над "Барокко" (София) в двубой от 22 кръг на първенството. Двубоят се игра при трудни условия на помощния терен в Ботевград днес (18 април). Ботевградчани бяха водени от един от треньорите в школата на клуба - Мариян Маринов. В мача балканци първи инкасираха попадение в своята врата, след като гостите поведоха в резултата в средата на полувремето. До края на частта "зелените" успяха да изравнят цифрите след точно изпълнение от бялата точка на Йордан Дамянов. Правото на наказателен удар домакините получиха за нарушение срещу Мартин Христов. Именно при този резултат двете страни се оттеглиха на почивката. След подновяването на играта, футболистите на "Балкан 1929" сътвориха и пълен обрат. Това стана чрез втора точно реализирана дузпа, този път от Християн Николов за нарушение срещу Николай Миков - 2:1. В последствие самият Николай Миков записа името си сред голмайсторите, реализирайки мощен шут от воле от границата на наказателното поле - 3:1. 10-ина минути преди края на срещата отборът на "Барокко" (София) успя да върне едно попадение чрез статично положение и гол с глава. Така последните минути от срещата се превърнаха в доста драматични, като се наложи отборът на "Балкан 1929" да се отбранява ожесточено в опита си да запази резултата и да вземе 3-те точки. В крайна сметка планът на балканци сработи и "зелените" удържаха натиска, а в последствие регистрираха поредна победа, която е общо 15-а за тях от началото на кампанията.

Във временното класиране "Балкан 1929" продължава да бъде на второ място с 46 точки и голова разлика от 105:42. В следващия кръг, "зелените" гостуват на "Царско село" в София на 21 април.


През уикенда школата на футболния "Балкан 1929" изигра още два мача. При най-малките - подготвителната група, балканци допуснаха загуба с 1:2. Децата играха срещу "Спортист" (Своге), където завършиха наравно 0:0. Двубоят се игра в Своге и в общи линии бе добър за младите таланти на "Балкан 1929", които можеха да победят в края на срещата, когато Георги Стефчов удари греда. Това обаче не се случи и се наложи двата тима да поделят точката. Във временното класиране "зелените" са първи с актив от 26 точки, следвани от "Сливнишки герой" с 18. 





Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Детско-юношески футбол , ДЮШ , спорт

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete