Вторник, 16 Април 2024, 14:11

Юношите старша на "Балкан 1929" с престижна победа над елитния "Царско село" (София)

14 Октомври 2019, 09:51
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1355 0


Юношите старша възраст на "Балкан 1929" записаха важен успех с 3:1 над елитния си съперник в лицето на "Царско село" (София). Балканци първи инкасираха попадение във вратата си, но в последствие успяха да обърнат развоя на срещата и още до полувремето съсякоха съперника си с 3 безответни гола. Срещата бе от 6-ия кръг на първенството за юноши старша възраст - "Зона - Б" и се игра на градски стадион "Христо Ботев" на 13 октомври. С днешната победа отборът на "Балкан 1929" дръпна с две позиции напред и вече е 7-ми в подреждането със 6 точки и голова разлика 8-12 в актива си. Днешният му съперник "Царско село" пък остава на 4-о място засега с 10 пункта и голово съотношение 17-7.

Двубоят започна с лек натиск от страна на гостите от София. Това оказа своето влияние и футболистите на "Царско село" успяха да излязат напред в резултата - 1:0. Последва мигновена реакция от лагера на балканци. Домакините се активизираха и престъпиха решително към план за действие. Първата стъпка бе направена от Християн Николов, който реализира хубав гол и върна своя тим в мача. Акцията на "Балкан 1929" обаче не спря до тук. "Зелените" успяха да се доберат и до пълен обрат, след като Виктор Силвиев вкара невероятен гол от дистанция - 2:1. Именно това даде голямо отражение в представянето на балканци, които продължиха да стъпват здраво и да атакуват съперника си. До края на полувремето превъзходството на "Балкан 1929" бе подпечатано с още един гол. Христиан Николов успя да ознаменува блестящото си представяне днес с още един гол и с хубав техничен удар направи резултата 3:1. Именно при тези цифри двете страни се оттеглиха на почивката.

През второто полувреме отборът на "Царско село" преобрази иделогията си на терена и започна да действа малко по-агресивно. Гостите превключиха на по-високи обороти в опита си да се върнат в мача. Софиянци създадоха няколко опасни положения пред вратата на "зелените", но хубави изяви на стража на "Балкан 1929" Николай Стоянов не позволиха топката да премина отвъд голлинията. Домакините разчитаха основно на контраатаки през второто полувреме и при малкото си шансове успяха да се възползват добре, но единствено завършващия им удар не бе на достатъчна висота. В хода на мача отборът на "Царско село" получи дузпа в своя полза, която можеше да бъде повратната точка в срещата. В герой за "Балкан 1929" обаче се превърна вратарят Николай Стоянов, който успя да отрази удара и до голяма степен пречупи амбициите на гостите от София за връщане в мача. До края на срещата балканци затвориха пространствата си и заслужено се поздравиха с трите точки, след като изнесоха едно от най-силните си представяния до момента.

В следващия 7-ми кръг на първенството, който е на 19 октомври, отборът на "Балкан 1929" гостува на 9-ия "Елит" (София). 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete