Петък, 29 Март 2024, 14:27

За 8-ма поредна година Тетевен събра любителите на ретро автомобилите на марката "Трабант"

5 Юли 2020, 13:06
(2) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2585 1


На 4-ти юли, за 8-ми пореден път, Тетевен събра любителите на ретро автомобилите на традиционния Трабант фест. Над 100 превозни средства от страната и чужбина се включиха в събитието, което се организира от "Никсметал груп" и "Национален клуб Трабант", със съдействието на Община Тетевен.

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева откри събитието на пл. „Сава Младенов“, където се бяха събрали всички участници, жители и гости на града. Сред присъстващите бяха и зам.- кметовете на Община Тетевен – Борис Врабевски и Красимир Красимиров.

Щастлива съм от факта, че гр. Тетевен отново събра любители на ретро автомобилите. Днес бяха паркирани рекорден брой редки возила, а това говори за нарастващия интерес към събитието, което всяка година става все по-мащабно, каза д-р Бояджиева.

Тя благодари на организаторите на феста и на всички ентусиасти, запленени от магията на немските автомобили, за създадената невероятната ретро-атмосфера, за емоциите и настроението, които съпътстват събитието.

На феста бяха изложени напълно реставрирани разновидности на ретро марката Трабант, а също така можеха да се видят модели, които удивяваха със своя външен вид и тунинг. Освен представители на немската марка, на площада в Тетевен имаше и собственици на други марки соц возила – „Москвич“, ГАЗ и „Вартбург“.

След обстоен оглед на автомобилите д-р Бояджиева връчи Купата на Кмета на Лазар Добрев, а самата тя получи подарък от организаторите на феста. Останалите специални награди бяха за: Най-малък участник, Най-добър салон, Трабант с най-малък пробег, Най-стар трабант, Карък на феста, Най-добър външен вид и др.

След оценяването и награждаването, автомобилите направиха обиколка по улиците на Тетевен, след което се отправиха към трасето за състезанията по майсторско управление и т.нар. драгове по двойки с елиминации. Състезателите бяха разделени в два класа – коли до 600 куб.см и над 600 куб. см.

Събитието се проведе при спазване на всички епидемични мерки, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.

Източник: Община Тетевен

Коментари (1)

  • Отговори (2) (3)
    1. добавен от: Да го подържиш 5 Юли, 19:45

    Ретро е и общината, така че както се казва"краставите магарета и през девет баира се събират"

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete