Петък, 29 Март 2024, 02:53

За неизпълнени предписания на РИОСВ-София,на фирма "Биовет" ще бъдат наложени допълнителни административни наказателни мерки

20 Април 2018, 18:38
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1673 1


В момента мобилна лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС)извършва измерване на нормите на качеството на атмосферния въздух във Ботевград. Това съобщи Цвета Бояджиева - Връзки с общетсвеността на РИОСВ-София по повод сигналите за неприятна миризма в града. Лабораторията е позиционирана на 16 април, съгласно заповед на директора на РИОСВ – София и утвърден график от министъра на околната среда и водите. Извършваните измервания са с непрекъснато пробонабиране (24 часа), с продължителност две седмици.
Площадката на позициониране на лабораторията е съгласувана с община Ботевград.
След предоставяне на резултатите и в случай на превишения на нормите за качеството на атмосферния въздух ще бъдат дадени предписания за мерките, които общината следва да предприеме.

От началото на годината и до момента в РИОСВ – София не са постъпвали сигнали за неприятни миризми в Ботевград. На 20.04.2018 г. е изпратен протокол от община Ботевград за наличие на миризма в града, в който въпреки дадените указания не е посочен евентуалния източник на разпространение на миризмата, както и характера и вида и.

Във връзка с осъществяване на последващ контрол по предходна проверка, на 19.04.2018 г. от експерти на РИОСВ – София е извършена проверка на площадката на „Биовет“ АД. Проверено е и изпълнението на дадените 2 предписания за преустановяване разпространението на миризми извън границите на производствената площадка, както и в срок до 30.03.2018 г. да бъде монтирано или или изградено обезмирисително/пречиствателно оборудване. При проверката е установено е, че обезмирисително/пречиствателно съоръжение не е монтирано в определения от РИОСВ – София срок.

За неизпълнение на даденото предписание РИОСВ – София ще предприеме допълнителни административно-наказателни мерки. От 2017 г. и до момента продължава действието на наложената ежемесечна санкция.






Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (11) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Април, 21:57

    Признавам само и единствено принудителна мярка-преустановяване дейността на източниците на обгазяване/спиране експлоатация/.Всичко друго е пепел в очите на жителите.Разбра ли г-н кмете, действай.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete