Петък, 26 Април 2024, 00:34

За пореден път: 65-годишна жена е била измамена по телефона

29 Март 2017, 11:42
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1237 0


Около 14 часа вчера жителка на с. Гара Елин Пелин сигнализирала на тел.112, че майка й е станала жертва на телефонна измама. След проведен телефонен разговор с непознати, представили се за „полицаи от криминална полиция“, от 65- годишната жена били поискани пари и злато за залавянето на телефонни измамници. Без капка колебание потърпевшата изпълнила дадените й от мнимите полицаи инструкции и поставила под пейка в гр. Елин Пелин плик със сумата от 3100 лева заедно с разписка от банката, откъдето ги изтеглила, след което си тръгнала. По случая в РУ- Елин Пелин е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209 от НК.

Внимание:
Полицията не търси финансово съдействие от гражданите за залавянето на извършители на престъпления!
Ако получите телефонно обаждане с подобно искане, то спрямо Вас се извършва опит за измама!

ОДМВР- София отново призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.
Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!

При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, обслужващ района Ви!


Източник: ОДМВР- София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete