Събота, 20 Април 2024, 08:49

Задържан е стрелецът, прострелял в главата 43-годишния мъж в Ботевград - (снимка, обновена)

16 Ноември 2012, 08:05
(0) (0)
Ботевград - Актуално
Прочетена: 7824 14


Задържан е предполагаемият извършител на престъплението в Ботевград, при което 43 - годишен мъж е прострелян в главата. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР София област. Има събрани достатъчно доказателства, видеозаписи, свидетелски показания, че вчера в Ботевград простреляният, след като се е качил в джипа заедно с един мъж, който е седнал на седалката зад него, са потеглили и не след дълго, след четири пет завоя, са катастрофирали. Простреляният мъж е постъпил в „Пирогов”.

Няколко часа след това в полицията е получен сигнал от „Пирогов” и работата е започнала. Предположенията на полицията и по-късно доказателствата показват, че евентуалният извършител на деянията е мъжът, който е бил закаран в болница „Света Анна” и е отказал медицинска помощ и се укриваше. Той е евентуалният извършител на прострелването. Инициалите на задържаният са М.З. - на снимката.

При задържането му в дома в Ботевград, не неговия дом, той е адресно регистриран в София на ул. „ Любляна”, още с влизането в дома са открити три топчета бяло прахообразно вещество и един 9- милиметров куршум, стоял на нощно шкафче. Предстоят още огледи, а процесуално-следствените действия продължават.

Една от версиите на инцидента:

Една от версиите за прострелването в Ботевград на криминално проявения Венцислав Ценов, са неуредени финансови отношения с авера му Монти, съобщиха от полицията. Не било изключено и зад стрелбата да стоят други интереси, свързани с дрога. Както Ценов, така и приятелят му живеят в София. Често обаче гастролират в Ботевград по работа. Монти пристигнал пиян до козирката в заведение, в което знаел, че е Цонев. Седнал на бара и си поръчал кола и сандвич. Разменил две-три приказки с Венцислав, след което двамата се отправили към колата на жертвата. Според свидетели Ценов седнал на шофьорското място, а приятелят му за него. Малко след като потеглил, бандитът извадил оръжие и от упор му пуснал куршум в тила.

Венцислав изпуснал волана и пикапът се врязал в огромна бетонова ограда. Свидетели викнали полиция и линейка, която откарала двамата в различни болници - Монти в “Света Анна”, а Венцислав в “Пирогов”. Убиецът веднага казал на регистратурата, че иска да попълни документ, с който да откаже каквато и да е медицинска помощ. Разписал формуляра и духнал.

През това време лекарите в “Пирогов” запретнали ръкави с надеждата да спасят размазания уж от катастрофата Ценов. При скенера обаче се видяло, че има заседнал куршум в главата.Опериран е веднага, като е почистена входната рана на куршума и е отстранен част от хематома, който се е образувал. В момента пациентът е в кома и е в реанимацията.

Официална версия на МВР:

Заради травмите от катастрофата 42- годишният М.З. е настанен повторно в МБАЛ- Ботевград и се намира под полицейска охрана.

Вчера в резултат на съвместните действия на криминалистите от районното управление в Ботевград и колегите им от ОДМВР- София беше установен и задържан спътникът на простреляния 43- годишен водач, който катастрофира в сряда вечерта на кръстовище в града. М.З. е задържан в качеството на заподозрян в извършването на тежкото криминално деяние.

В хода на предприетото претърсване на къщата на родителите му,  са намерени и иззети  пневматична пушка, 9- милиметров патрон, две пакетчета с бежово прахообразно  вещество с наличие на хероин, два мобилни телефона и две сим карти.
Припомняме, че в криминалното  досие на М.З. фигурират множество регистрации- за взломна кражба, противозаконно отнемане на МПС, измама, обсебване, незаконно притежание на оръжие, шофиране след употреба на алкохол.
Предвид нараняванията, получени при катастрофата, задържаният е настанен за лечение в многопрофилната болница в Ботевград с травми по главата, хематом над едното око, одрасквания и охлузвания  както и затруднена подвижност. М.З . е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 18 във връзка с чл. 115 от НК. Процесуално- следствените действия продължават.

Източник: Balkanec.bg

Коментари (14)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 08:09

    монтеро няма да ти дадат повече от 12 години дръж се мъжки

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 08:23

    няма да му дадът и 1 месец, няма никакви доказателства.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 08:57

    дано се оправи човека

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 14:14

    da umre

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: дани 16 Ноември, 17:11

    такива бандити ги чака св,ПЕТЪР

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 23:41

    toq zaslujava dojivot mrusen dolen lainar.Jal mi e za maika mu koito sa mnogo svestna i ne zaslujava tova gorakata nooo... tova e to da si lainar

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 14:14

    живее на ул."Стара планина"

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: anonimen 17 Декември, 12:44

    Dojivot bez objalvane!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: anonimen 9 Януари, 12:39

    сигорно е някои луд

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимно - Легитимен 15 Януари, 14:11

    Монтии ... Монтиииии ... отиде Монтииии ... :D :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete