Петък, 29 Март 2024, 12:39

„Заедно в общата класна стая”

25 Януари 2012, 17:04
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2780 1


Нов проект за подпомагане обучението на деца и ученици със специални образователни потребности старира в Ботевград. Днес се проведе и първата работна среща между преподаватели от местните училища и детски градини. Проектът е по „Оперативна програма „развитие на човешките ресурси 2007 – 2013”. Той се нарича „Заедно в общата класна стая”. Основната му цел е да се повиши квалификацията на учители, директори, психолози, родители, работещи с деца и ученици. Супервайзери ще помагат придобитите знания  в учебния процес и извънкласните форми да бъдат прилагани на практика.  Бенефициенти по проекта са 8 училища и детски градини  в Ботевград и Правец.
Обучението ще се осъществява от университетски преподаватели и специалисти в областта на модерните и иновативни педагогически подходи, техники и методи, ориентирани към децата със специални образователни потребности.
Стойността на проекта е над 340 хиляди лева и е с продължителност 18 месеца. Средствата ще бъдат използвани за оборудване  и обзавеждане на ресурсни кабинети в ОУ” Н. Йонков Вапцаров” в Ботевград и ОУ „Васил Левски” Правец. Ще бъдат подсигурени и специализирани пособия и помощни средства за деца със специални потребности, както и за помагала и наръчници в помощ на учителите.
 
 
 
 
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Януари, 00:15

    pak li tazi babka shte ni zanimava s neinite proekti i shte ni dosajda. tova 340 hilqdi leva sa mnogo pari za ala bala.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete