Петък, 29 Март 2024, 09:50

Заключителен концерт на танцова школа "Емиданс" и музикална школа "Иркапей" - "Да бъде светлина" в село Драговищица

28 Юли 2018, 19:10
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1100 0


Неизчерпаема сила, магично въздействие - трудно може да се опише днешния концерт, състоял се в НЧ “Г.С.Раковски-1928” в с. Драговищица.
Както го наричат самия състав “Една от перлите на община Костинброд” доказа за пореден път своята жизненост и положителни емоции, вплетени в неповторимия неравноделен ритъм.

Празникът в село Драговищица продължи с пълна сила с талантливите и красиви млади хора от танцова школа „Емиданс“ с хореограф Митрушин Паунов. Двете групи показаха умения, освен в народните танци, но и като балетисти в няколко модерни танца.

Музикална школа „Иркапей“ с музикален ръководител Бисера Иванова, представиха на публиката в с.Драговищица едни от най-трудните български народни песни. Всички участници в концерта се представиха чудесно и доставиха наслада на публиката. В края на концерта г-н Трайко Младенов поздрави двамата ръководители на школите, както и всички виновници за този прекрасен заключителен концерт.

Кметът на община Костинброд пожела успех и още много творчески изяви. Г-н Младенов покани всички на гости на празника на града през септември месец.

„За мен е чест и удоволствие да присъствам на всяка изява в село Драговищица. Тук винаги е имало и ще има живот, пример за това е случващото се на сцената в НЧ“Георги Сава Раковски -1928“. Радвам се, че селото се развива с такива бързи темпове. Пример за това е ремонтът в читалището и новия площад за драговищенци. Предстои и частична подмяна на водопровода в Драговищица, като другата година ще започнем с пет клона от селото. А на 3 септември ще открием чисто нова детска площадка в детска градина “Детелина”.

Г-н Иван Иванов - един от най-дългогодишните общински съветници в общински съвет - Костинброд и жител на село Драговищица подари кошница с цветя на г-жа Диана Михайлова- секретар на читалището.

Концерта уважиха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-жа Албена Виденова-кмет на с.Драговищица, г-н Николай Борисов-зам.-областен управител на София област, г-н Юлиян Ангелов - Народен представител в 44-то Народно събрание, г-жа Анна Радовска- зам.-председател на ОбС-Костинброд, г-н Иван Иванов- общински съветник, Румяна Аврамова- директор на ДГ ”Детелина”, много жители на село Драговищица и гости.

На края на концерта бяха раздадени грамоти на всички танцьори и певци от двете школи.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete