Петък, 29 Март 2024, 02:37

Зам. областният Николай Борисов уважи представянето на книга за с. Миланово

26 Януари 2019, 17:21
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2274 0


Зам. областният управител на Софийска област Николай Борисов уважи представянето на книгата "От началото към вечността", посветена на историята и бита на с. Миланово. 
Представянето беше в салона на НЧ "Пробуда-1927" в с. Миланово. Николай Борисов, който по майчина линия е от Миланово, подари портрети на велики български владетели и историческо помагало на читалището. Той поздрави главния инициатор за събитието и автор на книгата - Цветана Динова, като й подари българско знаме. Борисов беше приятно изненадан, защото в книгата е включена негова статия за участник в Илинденско-Преображенското въстание от 1903 г., който намира спасение в Миланово, носило тогава името Осиково. 
Книгата "От началото към вечността" е трета книга за историята на с. Миланово. Тя е в съавторство между Цветана Динова и Илия Жильов. Голяма помощ за изданието е оказал и фотографът Николай Цинцарски. В нея може да се намери информация относно историческото развитие на селото, бита, традициите, поминъка му, сведение за родовете, биография на Милан Трупльов (на чието име село Осиково е преименувано на Миланово), речник на диалектните думи в селото и още много други краеведски данни.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete