Петък, 19 Април 2024, 06:37

Започна общинската конференция на БСП

28 Август 2015, 16:57
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2409 4


Започна общинската конференция на БСП, в която предстои да бъдат утвърдени кандидатът за кмет на Община Ботевград и кандидатите за кметове на кметства в селата, издигнати от основните партийни организации.  В малкия салон на НЧ „Христо Ботев 1884” в Ботевград присъстват официалните гости Корнелия Нинова, народен представител от 26 избирателен район, Ленко Петканин, организационен секретар към НС на БСП, Виктор Даковски- коалиционен партньор от "Обединена социалдемокрация" и други.До момента са регистрирани 70 делегати от общо 98 и 14 гости.

Избрано бе ръководство на конференцията - председател Христо Якимов и протоколчици - Цветанка Банкова и Цветемила Янинска. За по-деловото протичане на конференцията бяха избрани три комисии - Mандата комисия с председател Ваня Микова от с. Скравена. Комисията по предложенията оглави Николина Цолова, а за председател на Комисията по решенията бе избрана Радка Джамярова.
 

Предстои конференцията да протече при следния дневен ред:
1. Политически доклад „Избори 2015 – значими за БСП”;
2. Приемане на предизборна платформа, предизборна програма и обръщение; 
3. Утвърждаване на кандидати за кметове, издигнати от БСП;
4. Приемане модел на листата за общински съветници и избор на водач.
 
В своя политически доклад д-р Веселка Златева, председател на ОбС на БСП в Ботевград, представи дейността, целите и идеите на коалицията. „През последните месеци общинските съветници от БСП, заедно със свои други колеги, се опитаха да покажат на жителите от общината корупционния модел на управление и как не трябва да се управлява. Вече месеци наред общината е без своя градоначалник и се управлява от неговия заместник, но промяна в управлението няма. Заведоха се дела на честните и отговорни съветници, а нарушенията, направени от Георги Георгиев, останаха ненаказани  и по много от тях той не е подведен под отговорност. Гражданите загубиха доверие в правосъдната система и възможността за промяна”, заяви тя.
 
Като настояща цел на БСП д-р Златева изтъкна спечелването на местния вот на 25 октомври. Тя подчерта, че това може да стане, ако се преодолеят пасивността,  работи се активно и последователно, системно и с хъс.
 
Подготовката за изборите започна преди 4 месеца със събрания в ОПО и излъчване на предложения за кметове и общински съветници. Предложенията бяха единични , но имаше  и ОПО, които искаха да им бъдат подадени кандидатури за обсъждане от ОбС на БСП. Д-р Златева определи това за несериозно, защото: „Целта ни е да правим политика отдолу нагоре, а не от горе надолу”. След обобщаване на предложенията, голяма част от членовете бяха за партийна кандидатура и номинираха Христо Якимов за кмет на Община Ботевград.
 
При проведените събрания в селата, където ще има пряк избор на кмет – Врачеш, Литаково, Скравена,Новачене, Трудовец, Радотина и Гурково бяха обсъждани и номинирани кандидати,  като за момента единствено в село Новачене няма номинация.
 
Визия на БСП за бъдещето е свързана с промени в регионалната политика, а именно:
- Основна насока на местно ниво ще бъдат законодателни и граждански инициативи, осигуряващи по-ефективно развитие на процесите на финансова децентрализация  и усъвършенстване на формите на публично-частно партньорство.
- ще се подкрепя създаването на органи за граждански контрол върху дейността на общинските съвети и общинската администрация.Трябва да се насърчава участието на гражданите в подготовката и обсъждането на местните управленски решения.
- ще се разработят програми за насърчаване на гражданското участие в благоустройствените мероприятия на общината
- трябва да се възстанови общинският контрол върху предоставянето на комуналните услуги и при формирането на цените за тези услуги
- ще се стимулира запазването на общинската собственост,а не нейното разпродаване
- специално внимание и финансова помощ да се оказва на програмите за развитие на социалните дейности,съхраняване на придобивките за пенсионерите и майките,развитие на здравното обслужване,културните институти и читалищна дейност.Общината трябва активно да участва в реконструкцията и поддържането на детските градини,училищата,спортните комплекси и градския парк.
- трябва да се създадат оптимални условия за работа на предприятията и фирмите,които да наемат местни кадри с цел намаляване на безработицата
-  да се осигурява работа на млади хора,които да останат да живеят община Ботевград и да променят облика й.

Предстои утвърждаване на кандидат-кметове и листа. Предизборна платформа и програма представи Николина Цолова.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Август, 17:08

    Само в малките часове на нощта,след 5 ракии да не почна пак някой да да мечтае по Николинка. :)

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Август, 17:39

    Ти си си го написал сам: " да не почнА ".

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Август, 17:55

    "започнат" се е имало в предвид,чичковците в критическа възраст..... :lol:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Август, 18:06

    ше дигат пенсиите

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete