Петък, 29 Март 2024, 15:54

Започна състезанието "Забавните технологии" в КЕЕ-Ботевград

19 Април 2018, 14:56
(0) (3)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1861 2


Общо 31 ученици от различни училища на общините Ботевград и Правец участват днес в ученическо състезание под надслов „Забавните технологии”, която започна в 14.00ч в КЕЕ-Ботевград. Състезанието се организира от Технически университет-София, съвместно с Колеж по енергетика и електроника-база Ботевград. Участието в него дава допълнителни точки при кандидатстването след 12-ти клас във висшето учебно заведение.

Участниците в състезанието полагат изпит в две направления – тест и практическа задача. Учениците имаха право да направят свободен избор да решават задачи в 4 възможни дисциплини – „Уеб дизайн”, „Програмиране”, „Компютърни мрежи” и „Електронни схеми”. Първите 10 човека, които имат най-висок резултат от теста, ще имат право да преминат във второто ниво – решаване на практическа задача, която ще формира крайното класиране. Победителите ще бъдат обявени днес в 18.00ч в Исторически музей-Ботевград, където ще се извърши и награждаването.

Най-много участници в състезанието се явиха от НПГ по КТС-град Правец – 11 ученици, осем от ПГТМ”Хр.Ботев” Ботевград, седем от ППМГ”Акад.проф.д-р Асен Златаров” и 5 от ТПГ”Стамен Панчев”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete