Събота, 20 Април 2024, 08:54

Започна второто издание на "Младежката футболна лига"

17 Октомври 2017, 09:43
(3) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2086 1


Вчера започна „Младежката футболна лига“, която се провежда в град Правец за втора поредна година. Преди началото на състезанието се проведе кратка церемония по откриване, на която кметът на Община Правец г-н Румен Гунински пожела успех на участниците и заяви, че занапред ще бъде традиционен турнир, който ще стартира всяка година на 16 октомври по случай годишнината на град Правец.

Тази година в МФЛ участват 11 отбора, които са разпределени в три групи. Практическото откриване стана факт с първия съдийски сигнал на мача от група „А“ между отборите на ФК „Гошо“ – ФК „Фазе“. Срещата завърши с резултат 8:1 в полза на „Фазе“, но резултатът не отговаря с показаното на терена и от двата отбора. Дебютантите в турнира от ФК „Гошо“ демонстрираха добра игра, но не успяха да реализират попаденията си. След като поведоха в резултата с гол на Красимир Михайлов, допуснаха бърз обрат. Футболистите на „Фазе“ имаха късмета да реализират всичките положения, които създадоха пред вратата на противника и така се стигна до разгромното 8:1. Голмайстори за отбора на победителите бяха Кристиян Кръстев с 1 попадение, Преслав Стоянов реализира 2 гола, а Атанас Христов оглави листата на голмайсторите на МФЛ, реализирайки цели 5 попадения!

Втората среща беше между отборите на ФК „Чуковете“ и ФК „Локомотив“ от група „Б“. В тази среща дебютантите също отстъпиха пред по-опитния отбор на „Локомотив“. „Локомотивите“ реализираха цели 5 безответни гола и оформиха крайното 5:0. Жълт картон в края на първата част получи Цветослав Василев, което го извади за 2 минути от игра. Именно от това се възползва отборът на „Локомотив“ и натрупа необратим актив в головата си сметка. Попаденията реализираха Деян Николов, Радослав Иванов, Маламир Петков по 1 попадение, а Златко Зарков реализира два гола за отбора си.

Срещата от група „В“ започна с дерби мач между опитните отбори на „Червена звезда“ и „Олимпик“. В равностойната първа част до гол актив успяха да стигнат състезателите на „Червена звезда“ и така завърши първото полувреме. Авторът на гола беше Петър Николов. С началото на втората част „Олимпик“ успя бързо да изравни с попадение на Мирослав Райчев – 1:1. Това амбицира „звездите“ и те указаха трайна преса над противника си. В самия край на мача Лъчезар Манджуков отново изведе отбора си напред за 2:1. С попарени амбиции съпротивата на „Олимпик“ падна и Петър Николов, и Росен Паргов оформиха крайното 4:1 за ФК „Червена звезда“.

Днес в 16:00 на площадката на ПГ по КТС започва втори кръг от МФЛ със срещите между отборите „Враца“ – „Нафта-Правец“, „Дагамите“ – „Пантерите“ и „Играчи – Олимпик“.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Млaдежка футболна лига - Правец 2017

Коментари (1)

  • Отговори (6) (1)
    1. добавен от: Само Червена Звезда 17 Октомври, 13:11

    Само Червена Звезда и техно

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete