Четвъртък, 28 Март 2024, 14:23

Започва постоянно спиране на водата в нощните часове в Драгоман

24 Август 2019, 22:04
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1576 0


След многото поредни дни в които Драгоман остана без вода тази седмица, от неделя /25 август/ в града се въвежда постоянно спиране на водоподаването в нощните часове. Водата ще бъде спирана от 22:30 до 5:00 часа! Това се налага най-вече заради настъпилото продължително засушаване и намалените количества на добиваната вода от сондажите.

От Община Драгоман излязох с призив за пестене на водата още на 13 август. Призива гласеше: „Във връзка с продължителното засушаване, високите денонощни температури и нарушения воден баланс на територията на общината , Ви умоляваме да не използвате питейната вода за напояване и поливане, за миене на улици, моторни превозни средства, пълнене на басейни и др. Община Драгоман апeлира за разбиране и отговорност, за да се осигури необходимото количество вода за нормалните нужди на всяко едно домакинство!”

До момента пък от ВиК София област излизаха с информация през текущата седмица, че причините за спирането на водата в Драгоман са профилактика на помпена станция, а след това и аварирали системи във въпросната подстанция.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete