Петък, 29 Март 2024, 13:35

Започва ремонта на сградата на филиала на СУ „Христо Ботев“

24 Септември 2019, 18:53
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1300 0


Днес бе даден старта на ремонта на сградата на филиала на СУ „Христо Ботев“ /малкото училище/. Ремонта ще се извърши по проект: „Ремонт и реконструкция на СУ „Христо Ботев“, УПИ VIII, кв. 8, гр. Драгоман“. На откриването на строителната площадка присъстваха г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-н Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“, г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, г-жа Лидия Банкова – зам. кмет на община Драгоман, Бойко Младенов - ВрИД кмет на община Драгоман, представители на фирмите изпълнител и строителен надзор, представители на общинската администрация, както и учители и ученици от учебното заведение. Литургия за здраве, късмет и благополучно протичане и приключване на обекта отслужи отец Асен.

Проектът предвижда външни и вътрешни ремонтни работи по сградата: покривни работи, подмяна на керемиди; хидроизолация – покрив и фасадни стени;подмяна на стара дограма с нова 5 камерна с двоен стъклопакет, подмяна на настилки в класни стаи, коридори, фоайета и входни предверия; реконструкция на санитарни помещения и подмяна на санитарно оборудване; подмяна на интериорни и входни врати;ремонт и рехабилитация на тръбна мрежа на отоплителна инсталация и подмяна на стари радиатори с нови; подмяна на осветителни тела с енергоспестяващи; изграждане на евакуационно осветление; дейности по част охранителна система и пожарна безопасност.
Проектът на стойност 662 189,58 лева с ДДС е финансиран от Държавен фонд „Земеделие“ към Министерството на земеделието, храните и горите по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020г. Изпълнението на този проект е част от амбициозната програма, която си постави ръководството на общинска администрация Драгоман за подобряване на училищната инфраструктура в общината. Предстои и изграждане на игрище в двора на малкото училището със средства от общинския бюджет, както и започване на строително – монтажните работи на проект „Изграждане и обзавеждане на физкултурен салон в СУ „Христо Ботев“ - УПИ I, кв. 5. гр. Драгоман, община Драгоман", УПИ I, кв. 5, гр. Драгоман, община Драгоман по ПРСР 2014-2020 г. на стойност 583 364,35 лева с ДДС.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete