Петък, 29 Март 2024, 00:47

Започва съдебен процес срещу извършителя на умишлено убийство в Ботевград

31 Август 2016, 20:54
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6216 45


Окръжна прокуратура – София предаде на съд Д. Ерменков (на 43 години) от гр. Ботевград за извършено от него убийство - престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс.

През март 2015 г. между Ерменков и неговите синове - от една страна, и компанията на пострадалия К. Петров - от друга, възникнал скандал, съпроводен с физически сблъсък, който завършил с отнемането на бижута от обвиняемия. Той подал жалба срещу нападателите в полицията, като впоследствие споделил пред свой съсед, че би я оттеглил срещу 10 000 лева. Предложението му не било прието от Петров, като на свой ред Ерменков заявил пред свидетели, че няма да остави нещата така и ще предприеме действия за физическа саморазправа.

В нощта на 31.07. срещу 01.08.2015 г. двете враждуващи групи мъже се засекли в дискотека „Нощ и ден“ в гр. Ботевград. От страна на компанията на обвиняемия били извършени провокационни действия, целящи да изведат противниците си заедно с пострадалия Петров навън, за да се разберат. Пред магазин „Handy“, на няколко метра след входа на дискотеката, разправията между тях постепенно прераснала в побой с използване на дървена дръжка от сечиво и метална телескопична палка. Групата на Ерменков обиколила Петров, като заповядвала на приятелите му да не се месят. Обвиняемият нанесъл силен удар с юмрук в областта на лицето на пострадалия, от който той паднал с цялото си тяло и тежест назад по гръб върху паважа и повече не помръднал, като само издавал хрипове. Останалите нападатели нанесли няколко удари по тялото на един от приятелите на пострадалия, след което подгонили останалите. Двама от свидетелите на побоя опитали да помогнат на пребития Петров, докато Ерменков се смеел и обяснявал, че момчето просто е паднало, защото е пияно.

Не след дълго на място пристигнал полицейски патрул и екип на спешна медицинска помощ, обаче минути след откарването му пострадалият Петров починал. Извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза на труп установи, че смъртта на пострадалия настъпила в резултат на тежката черепномозъчна травма, довела до развитието на тежък мозъчен оток с вклиняване, което е причинило разстройство на функцията на дишането и сърдечната дейност в продълговатия мозък. Силния удар причинил разкъсване на връзките между черепната основа и първият шиен прешлен, вследствие на което Петров е починал за сравнително кратък период от време.

Обвиняемият Ерменков действал умишлено, което се потвърждава от факта, че той нееднократно огласявал пред други лица намерението си за саморазправа с Петров без да го интересуват последствията, както и организирал извеждането му навън от заведението. Мотивът за това бил съвкупност от насложили се други фактори – предходни проблемни отношения, употреба на алкохол, повикване на други свидетели за участие в побоя.

Очаква се насрочване на първото заседание по делото от съда. За умишлено умъртвяване на другиго законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от десет до двадесет години.

Източник: balkanec.bg

Коментари (45)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Август, 21:02

    Който е написал разказа да направи и картинки, за да стане съвсем като комикс.... за по-бързо възприятие на уважаемата аудитория :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 31 Август, 21:20

    Това умишлено ли е бе, дами и господа. Да не говорим, че истинския се крие в Португалия със сестрата на едно мишле

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Август, 21:24

    Nali sinat mu beshe,a toi poe vinata

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 31 Август, 21:36

    Все едно започва Лайпцигския процес, егати представянето за един литаковски пияница и побойник.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 31 Август, 21:41

    Bog si znae rabotata neplaten grqh nqma ;)

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 31 Август, 21:42

    Умишлено е ако има умисъл, има оръжие или поне някое желязо. А в случая един пиян се е пребил на плочите и не е убит, а умрял

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 31 Август, 21:48

    6 по абсурдно нещо не бях чел , предметите на убиството са изхвърлени на 1000% а сигурно и сам си е забил главата в земята пфф личи си от кои си

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 31 Август, 21:50

    изобщо не имало умисъл извлекли са го на вън и са го пребили като куче ;)

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 31 Август, 21:54

    4oveka nqma zubi no nqma I akul. ai se pozavurta na advokata si okolo jenamy. sto e to.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 31 Август, 21:55

    Пияниците падат от нищо, а умишлено не можеш да стовариш нечия глава на точната плочка, помисли малко. Не съм чувал за умишлено убииство със земя, ако изобщо този го е убил. Щото има и други опции, които не са синовете му

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete