Вторник, 23 Април 2024, 09:26

Заради нов класификатор на длъжностите Виолета Николова няма да остане директор на "Социално подпомагане"

19 Юли 2012, 15:11
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3824 3


Досегашният директор на Дирекция ”Социално подпомагане” в  Ботевград, Виолета Николова,  няма да остане на поста, потвърдиха от Пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане. С постановление 129 от 26.06.2012г., обнародвано в ДВ 49 от 29.06.2012 г., е приет нов класификатор на длъжностите на държавната администрация и други нормативни документи, които уреждат статута на държавните служители в администрацията. С постановлението се отменя досегашният класификатор. Новото изискване е, че директорите на Териториалните дирекции трябва да имат степен магистър. Г-жа Николова не може да продължи да изпълнява длъжността, тъй като тя има образователна степен бакалавър. Николова  е  назначена на тази длъжност след като е спечелила конкурс преди повече от една година. Тогава тя бе  единственият кандидат на обявения  конкурс за шефското място в дирекция “Социално подпомагане” Ботевград. Преди това Николова бе главен инспектор в отдел “Местни данъци и такси” на общината.
За директорското място ще бъде обявен конкурс, но все още не е насрочена дата, обясни Елена Михайлова от Пресцентъра на Агенцията. Точните дати ще бъдат оповестени на сайта на Агенцията за социално подпомагане и във вестник „Стандарт”, каза още Михайлова. Тя съобщи, че смяна на директори ще има и в други териториални поделения  в страната, където директорите не отговарят на изискванията за образователен ценз. Общият брой на социалните териториални дирекции е 147.
 
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Юли, 16:00

    Защо когато някой си върши отлично работата, трябва да се изгони?! :(

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Юли, 16:01

    Много ясно и точно е написано, трябва да има висше образование. Ако не си разбрал на Георгиев не му изнася и затова тя изчезва.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Юли, 17:56

    tova na ditko babatalie

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (176)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete