Сряда, 24 Април 2024, 12:22

Затварят АМ "Хемус" в участъка от пътен възел "Витинска река" при 30-ти км до пътен възел "Ботевград"

22 Февруари 2017, 08:09
(0) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4706 6


Извършва се обследване на тунелите на автомагистралите „Люлин“ и „Хемус“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Инфраструктура" (АПИ). Обследването се осъществява от специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от Агенция „Пътна инфраструктура“, както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Те извършват проверка и експертна оценка за състоянието на тунелите по републиканските пътища, които съвпадат с трансевропейската пътна мрежа и трябва да дадат предложения за краткосрочни и дългосрочни мерки за подобряване на технико-експлоатационното им състояние, съгласно изискванията на Наредба №1 от 2007 г. за минималните изисквания за безопасност в тунели по републиканските пътища. Специализираното звено за инспекция бе създадено със заповед на УС на АПИ на 15 февруари т. г. По време на инспекциите между 8.00 часа и 17.00 часа ще бъде въвеждана временна организация на движението. В петък и през почивните дни експертите няма да работят на терен, за да не се затруднява трафикът. През в рамките на седмица ще бъдат обследвани „Траянови врата“ на АМ „Тракия“, двата тунела на АМ „Струма“ и по път I-1 София - Кулата.


Днес, от 8.00 часа до 17.00 часа ще бъде ограничено движението по АМ „Хемус“, в участъка от пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км. Ще бъдат обследвани левите тръби на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ и двете тръби на „Топли дол“. Движението на всички МПС ще се пренасочва от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 до гр. Ботевград, от там по път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на АМ „Хемус“, където трафикът ще се включва в автомагистралата. Обходният маршрут е и за движещите се в обратната посока.

На 23 февруари от 8.00 часа до 17.00 часа последователно ще бъде ограничено движението през дясната и лявата тръба на „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Движението ще се осъществява двупосочно в свободната тунелна тръба.



Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 08:41

    :evil: :evil:

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 10:39

    Пак ли бе маскари.

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Бау Мангау 22 Февруари, 14:55

    Дупка до дупка, майно льо и ремонт на ремонта на ремонта от миналата година. Зимата пречи, лятоо пречи, комунистите пречат, Путин, Стнише, че и Тръмп, мама мустара. Иначе щяхме да имаме магистрали като слънце, щото иначе живеем много по-добре, дето вика онзи топуз ли, та ръдие ли ГЕРБаво Атанасова, дето се оножда с охранителите....Тя, кво се сърдите? Ако ги нямаше ГЕРБ., щяхте ли да имате смартфони, а плоски телевизори, а банани? Не знаете какво искате. Задръстване имало...пуснете си телевизора и чуйте бащицата Бойко, да ви се стопли сърцето и да ви се насълзи душата от умиление пред това мащабно инфраструктурно строителство... И да не забравите за кого да гласувате!http://balkanec.bg/frontend/img/smile_icon/icon_biggrin.gif

  • Отговори (4) (0)
    4. добавен от: Българин 22 Февруари, 14:55

    Идиоти! Една седмица беше затворен участъка и нямаше кок да обследва. Сега пак и пак, и пак....

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 19:22

    Крадливи! Червени! Боклуци! :x

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 01:04

    Ма по добре ,та да няма кaтaстрофи да се трепят хорa .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete