Събота, 20 Април 2024, 00:39

Затварят София до второ нареждане

16 Април 2020, 23:31
обновена на 17 Апр 2020
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2668 22


Забранява се влизането и излизането от София от 00.00 ч. на 17 април до второ нареждане. Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет в четвъртък вечерта.

"Ще издам заповед, считано от 00:00 часа до второ нареждане, да се преустанови влизането и излизането от София на всички превозни средства с изключение на товарния превоз, автомобили със специален режим на движение, автомобили, които превозват болни, както и автомобили с медицински лица", заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. И допълни, че забраната не важи и за аварийните автомобили на електродружествата, на тези които се занимават с интернет разпространение и за автомобили, които превозват работници.

Министърът на здравеопазването издаде заповед за въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която от 17.04.2020 г. въвежда допълнителни противоепидемични мерки на територията на София град. В заповедта на здравния министър се казва: 

I. Въвеждам следните противоепидемични мерки на територията на София град, считано от 17.04.2020 г. до второ нареждане.

1. Забранявам влизането и излизането от територията на София град на всички автомобили. Изключение се допуска само за:

• Товарни автомобили, извършващи транспортни услуги, като необходимостта от пътуването се доказва със съответните транспортни документи.

• Превозни средства със специален режим на движение, в т.ч и автомобилите на Регионалните здравни инспекции.

• Автомобили превозващи медицински лица, отиващи на работа.

• Автомобили превозващи хора, които се нуждаят от лечение, като в декларацията на пътуващите се посочва лечебното заведение, в което отиват.

• Автомобили обслужващи неотложни ремонтни  и/или аварийни дейности: водоснабдяване, електроснабдяване, топлоснабдяване, снабдяване на хранителните магазини, аптеките и лечебните заведения.

• Доставчици на платежни услуги и оператори на електронни съобщителни мрежи.

• Служебни автомобили и автобуси, превозващи работници до и от местоработата им, в т.ч и обслужващи стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност, когато това налага влизането или излизането от територията на град София. В декларацията на пътуващите се посочва работното място и телефона на работодателя. 

2. За гражданите, които отиват и се връщат от работа с личен автомобил се допуска влизане и излизане от територията на град София в интервалите от  6.00 до 8.00 часа и от 18.00 до 20.00 часа. В декларацията на пътуващите се посочва работното място и телефона на работодателя. 

I. Заповедта да се съобщи на Регионална здравна инспекция – София град, съответната областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, кмета на Столична община за изпълнение и осъществяване на контрол върху изпълнението на разпоредените мерки.

 Със Заповед № РД-01-224/16.04.2020 г. можете да се запознаете ТУК.

"В рамките на града засега няма ограничения" каза вътрешният министър Младен Маринов. И допълни: "През седмицата нямаше такова движение за работа, колкото в днешния четвъртък. Голяма част от декларациите са с неверни данни".

„Още от вчера се наблюдава масово напускане на София, където е основното огнище с най-много заразени с коронавирус. Всичките тези хора, които напускат столицата, са разпръснати из цялата страна. Последиците ще станат ясни до седмица. Този процес продължава както вчера, така и днес. Обезпокоени сме от случващото се. И, ако до момента на пускане на прессъобщенията не бяха много новите случаи, то вече те пак са близо 40. Тези два дни с толкова много нови заболели не са инцидент, а тенденция“, каза началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.




Източник: nova.bg

Коментари (22)

  • Отговори (7) (4)
    1. добавен от: Анонимен 16 Април, 23:47

    Samo taka.Vreme be6e

  • Отговори (8) (4)
    2. добавен от: Анонимен 17 Април, 00:00

    Софиянците изгоряха

  • Отговори (6) (6)
    3. добавен от: Анонимен 17 Април, 00:04

    Da go duha sofiancite

    • (1) (3)
      1. добавен от: Анонимен 18 Април, 00:28

      Простака си остава простак! Тъпи етрополци, почистете си улиците, почистете си дворовете, изкъпете се, избършете си сополивите носове, научете си да си миете ръцете!, научете се, че анцука не е официална дреха и т.н. и т.н. Иначе вие ще го духате! И то как!

    • (1) (1)
      2. добавен от: Анонимен 18 Април, 09:20

      АнцуКА!!! Кой е простак и неграмотник?

  • Отговори (6) (5)
    4. добавен от: Анонимен 17 Април, 00:13

    Ние от Врсчеш сме си самодостатъчни !

  • Отговори (8) (19)
    5. добавен от: Митака 17 Април, 00:28

    Когато аз съм бил в София Младен Маринов е пасъл говеда на връх Равен Лисец в Тетевенския Балкан а сега ме затваря тъпия му селянин

    • (19) (5)
      1. добавен от: Анонимен 17 Април, 02:41

      Но ти си остана мишка, а той от говедар стана министър.
      Кой в случая е по-добре.

  • Отговори (3) (11)
    6. добавен от: Анонимен 17 Април, 00:42

    S to virus sasipaxa balgarq mn xora ostanaxa bez rabota no na koi li mu puka nali e vajno guspodin mutav4iski i nqkoi xora da pe4elat pari ot takiva kato nas

    • (2) (12)
      1. добавен от: Анонимен 17 Април, 09:19

      Не обиждай бъдещия президент Мурафетчийски

    • (1) (1)
      2. добавен от: Анонимен 18 Април, 00:32

      Ами печели и ти! А не да чакаш социални помощи, дребна , жалка душице! Ако си трудолюбив, винаги има какво да правиш!

  • Отговори (11) (3)
    7. добавен от: Анонимен 17 Април, 02:00

    Браво!Даже малко закъсняха.

  • Отговори (20) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Април, 10:14

    Просташкия, неграмотен стил на изразяване, показва, че въобще не си давате сметка за бъдещето. Обществото отдавна е разслоено на бедни и богати, в една слаба икономически страна с корупция, превърнала се в начин на живот. Социалната система е плах опит, крайно недостатъчен за преживяването на 1/3 от населението. Тази криза, която икономически ще продължи, поне до следващото лято ще разсипе нещастната ни Родина. Бедните скокообразно ще се увеличат, както и свръх богатите. Нищетата ще стане реалност, а ЕС доказа, че всеки се спасява сам при криза. Социалната система ще рухне и емиграцията ще бъде единственото спасение, за тези които могат. Тъжно ще стане в нашата държава. В нея ще останат само лумпени и осиротели старци... УЧЕТЕ ДЕЦА! Само високите технологии могат да ви измъкнат в една бедна и все повече дистанцираща и изолираща се среда. И труд, ама много постоянстващ труд ще ви измъкне от аутсайдерската среда. СПАСЕНИЕТО, много бавно и трудно е само във вашите ръце.

  • Отговори (4) (4)
    9. добавен от: анонимен 17 Април, 10:33

    узас-идва нещо страшно.

    • (2) (5)
      1. добавен от: Анонимен 18 Април, 00:43

      Как разбра! Страшно е за мързеливия! Колко кризи сме преживели, и тази ще мине! Въпросът е какво се крие зад цялата тази истерия! Използвайте това време да преосмислите живота си и как смислено да го продължите след кризата! Обърнете внимание на близките си, на децата си, на родителите си! Прочетете нещо, защото от това, което пишете във форума лъха на вопиюща неграмотност и липса на елементарна култура!

  • Отговори (6) (1)
    10. добавен от: Анонимен 17 Април, 11:43

    Браво!!!Трябваше преди празниците да наложат ограничение.Но и това е добре.Несъвестни граждани.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete