Вторник, 23 Април 2024, 19:31

Завърши Дефилирът на духовата музика - (галерия)

3 Октомври 2012, 19:57
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4795 4


Тази вечер на пл. „Освобождение” се състоя третият, заключителен  концерт от Дефилира на духовата музика. Tой започна с Ботевия марш на Духов оркестър Ботевград, който дефилира непосредствено преди началото на програмата. Случайно или не, със същия марш завърши своето участие Гвардейският представителен духов оркестър от София. Последният ден от тридневния дефилир е посветен на духовия оркестър на Ботевград. Оркестърът, Младежкият духов оркестър с мажоретния състав, Танцов ансамбъл „Ботевград” с художествен ръководител Стоян Стоянов, и певци-солисти представиха един по-различен спектакъл, наречен „Ботевград-сърцето на духовата музика”. Той е свързан тематично с  Ботевград, духовата музика, с композитора Дико Илиев, Празниците на духовите оркестри от 80-те години и бъдещите издания на Дефилира.
На централната сцена нашите оркестранти изпълниха 10 музикални произведения под диригенството на Иванка Савова. Това бяха : „Хоп троп” от Атанас Бояджиев, полка „Двата весели тромпета”от Хелмут Рейнбот, „Унгарски танц N 1” от Брамс, валс ”Домино”, „Буба Мара” на Горан Брегович, „Ча-Ча”, „Фантом от операта” и Memory” от мюзикъла “Котките” на Андрю Лойд Уебър със соловото изпълнение на Миленка Спасова-диригент на църковен хор в църквата „Успение на пресвета Богородица”. От сцената прозвучаха още музиките на  филмите „Маската на Зоро”, „Мисията невъзможна” и от филма „Роки”-песента „Gonna fly now”.
След чудесните изпълнения на Духов оркестър Ботевград на централния площад с маршова стъпка пристигна Гвардейският представителен духов оркестър към Националната гвардейска част, който прикова вниманието на ботевградчани с шоу-спектакъл. Оркестърът демонстрира професионализъм и високо майсторство. Неговите изпълнения бяха съставени от произведения в широк музикален диапазон – българска народна музика, военни маршове, класика, естрада и джаз. Грамота и почетна статуетка на Дефилира поднесе г-жа Албена Монова на  диригента, който ръководи тази вечер оркестъра- капитан Йордан Христов. Монова е от фирмата организатор – Консорциум”Дефилир”.
Водещите на концерта обявиха кратка информация за Гвардейския представителен духов оркестър. На 1-ви февруари 1951 г. по решение на правителството е създаден Представителен духов оркестър на Министерството на народната отбрана. С постановление на Министерски съвет от 2001г. той влиза в състава на националната гвардейска част. Главен диригент на Българската армия и началник на ГПДО е капитан Ради Радев, който също присъства на Дефилира тази вечер.
Младежкият духов оркестър с мажоретен състав показаха също голямо майсторство и зарадваха публиката със своите изпълнения. Концертът завърши с народно веселие под звуците на народни хора и ръченици.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Дефилир на духовата музика

Подобни новини

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 21:02

    Разбихте ги всички

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 07:37

    Браво кмете, ти си най-великия

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 14:05

    "Ботевград - сърцето на духовата музика"

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 16:55

    С тия жени в общината това е ясно че е така.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (180)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete