Сряда, 24 Април 2024, 13:00

Завърши общинският кръг на ученическите игри 2016/2017 година

9 Март 2017, 10:22
(3) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2087 0


Поредна доза спортни емоции ни поднесе общинският кръг от ученическите игри. Тази година в залата, в салона и на стадиона, спортистите от ГПЧЕ и ПГ по КТС отново премериха сили. Най-атрактивните и най-чаканите дербита бяха тези по баскетбол. Във категория юноши 11-12 клас, след много динамична и оспорвана среща, момчетата от ПГ по КТС ликуваха с победата, печелейки с 84:81. С далеч по-голяма лекота, юношите в категория 8-10 клас от ГПЧЕ, стигнаха до победа над връстниците си от ПГ по КТС – 94:62. Така на областния етап от ученическите игри и двете гимназии от Правец ще имат по един представител.

Волейболният сблъсък не беше по-малко интригуващ. Учениците от ПГ по КТС 8-10 клас спечелиха безапелационно срещата си с момчетата от езиковата гимназия с 3:0 гейма. Във втората среща 11-12 клас, юношите от ГПЧЕ взеха своя реванш, като се класираха на областните финали след победа с 3:2 гейма.

В дисциплината тенис на маса учениците от ПГ по КТС, които традиционно се представят добре, постигнаха отборна победа 4:2 и продължиха участието си напред.

В последните две срещи сили премериха и футболните формации на гимназиите. В първата среща момчетата 11-12 клас от ГПЧЕ победиха съперниците си от ПГ по КТС с 3:2, а във втората среща при по-малките, учениците от езиковата гимназия допуснаха тежка загуба с 4:0.

През тази учебна година учителите по физкултура в ГПЧЕ „Алеко Константинов“ и ПГ по КТС възстановяват и изграждат нови отбори по волейбол в категория момичета и девойки, които да участват в ученическите игри в следващото издание на училищната надпревара. Въпреки, че тази година няма да участват в ученическите игри двата отбора изиграха контролна среща по случай празника на жената и майката - 8 март. Приятелската среща завърши с победа за момичетата от езиковата гимназия с 3:0 гейма.

Екипът на „Balkanec.bg“ ще следи спортните изяви на учениците от Правец в предстоящите срещи, както и двата областни финала по баскетбол, които ще се проведат в спортен комплекс „Правец“ на 15 март в категория 5-7 клас и на 22 март в категория 8-10 клас.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete