Четвъртък, 25 Април 2024, 18:07

Завърши програмата “Бизнес постижения за социално предприемачество”

18 Декември 2018, 11:02
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1568 0


На 17 декември 2018г. от 17.00ч. в Конферетната зала на комплекс "Етрополия" се състоя заключителният етап от програмата “Бизнес постижения за социално предприемачество” /BASE/, която в продължение на 12 седмици даде възможност на 27 участници да придобият знания и първоначални умения по подготовка на своите бизнес проекти.

На официалното събитие бяха защитени 11 бизнес програми, като основна част от тях засягат сектора за производство на хранителни изделия от различно естество, програми ориентирани към социалната сфера и по-специално работа с деца в различни направления, производство на вина, транспортно обслужване, финансови услуги, производство на дрехи и агенция за обслужване на населението по тяхното имотно състояние. Всеки проект бе защитаван в рамките на 6 минути, а след това журито имаше на възможност за отправяне на въпроси и препоръки по представяните бизнес планове.

Председател на журито бе инж. Стоил Димитров, заместник-генерален директор "Производство" Елаците-Мед АД. След задълбочено обсъждане, като най-добри бизнес планове бяха отличени програмите на следните участници:
- Поощрителна награда от 1000 лв. за Мирослава Йотова и нейната идея за магазин, в който да се правят букети от бонбони, зеленчуци и плодове.
- Трета награда от 2000 лв. за бизнес идеята на ученичките от 9 а и б. клас на СУ "Хр.Ясенов" : Виктория Лютакова, Йоана Якимова, Симона Борисова и Ивана Йотова с ръководител Петя Недкова, която е " Лятна езикова школа" /English for children in summer/.
- Втора награда от 3000 лв. за Грета Вутева и представената от нея идея за "Център за ранно детско развитие с психологическо консултиране и логопедична дейност-Детски свят".
- Първа награда от 5000 лв. спечели проекта на 17-годишния Ивелин Николов, ученик в ПГ "Тодор Пеев" гр.Етрополе, който е свързан с развитие на частно стопанство за отглеждане на животни и производство на собствена продукция.

Наградите на отличените връчи председателят на журито, а всички участници получиха плакети за тяхното старание и желание да се включат в програмата.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete