Събота, 28 Ноември 2020, 22:04

Земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си и след модернизацията на пътя Мездра - Ботевград

30 Юли, 12:42
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1029 0


Земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си и след модернизацията на път I-1/Е79/ Мездра - Ботевград. Това подчерта председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски на срещата си със заместник-кмета на Ботевград инж. Цветелин Цветков и Иван Димитров от земеделска кооперация „Новачене“. В нея участва и инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

Пътищата се строят, за да улесняваме пътуването на хората и достъпът до обработваемите земи, а не да ги затрудняваме и няма да го допуснем, подчерта Терзийски. Проектът за лот 1 в района на с. Новачене предвижда изграждането на пътен възел „Новачене” при 185-ти км при пресичането с общинския път с. Новачене – с. Боженица. Чрез този пътен възел ще се осъществява връзката на пътуващите по път I-1 с прилежащите населени места и с общинската пътна мрежа в община Ботевград. Земеделските стопани ще имат достъп до имотите, чрез пътния възел „Новачене”, преминаващ през кръстовище за вилната зона на с. Новачене и последващо включване в стар селски път, водещ към земеделските имоти.

В диалог с община Ботевград и кметовете на отделните населени места АПИ търси и предлага варианти по всеки възникнал казус, за да се приложат най-добрите технически решения в процеса на строителството и в полза на гражданите, посочи Терзийски. Заместник-кметът на Ботевград също подчерта, че съвместно пътна администрация и местна власт трябва да си помагат, за да се реализира един важен за Северозападна България инфраструктурен проект, какъвто е скоростният път Мездра - Ботевград.

Източник: АПИ

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (647)
70% Complete
Не съм съгласен (377)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (339)
70% Complete