Събота, 20 Април 2024, 07:44

"Жажда"-първата книга на Христо Христов

21 Май 2019, 21:50
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1487 1


Прочувствено и много истинско бе представянето на първата книга с автор колегата Христо Христов, което се състоя снощи в Многофункционалната зала на НЧ "Тодор Пеев-1871" гр.Етрополе. Събитието уважиха над 70 гости на автора, като измежду тях бяха: Росица Христова и Стефан Борисов, заместник-кметове на община Етрополе, Марияна Драганска, секретар на общината, Росица Иванова, началник отдел " Социална политика, спорт и туризъм" в общинска администрация, Христо Андреев, председател на Читалищното настоятелство, творци от Литературен клуб "Стамен Панчев" гр.Ботевград, творци и автори на книги от Етрополе, Евгения Христова, ръководител на Литературен кръжок "Христо Ясенов" към НЧ "Тодор Пеев-1871" гр.Етрополе, близки и роднини на г-н Христов и др.
Развълнуван, но и много удовлетворен от това, че толкова много хора уважиха този негов празник, Христо Христов разказа за своите първи стъпки в областта на писаното слово, за това, как се е зародила неговата лична "жажда" да изрази себе си и своите мисли, чувства и разбирания в книгата си, която съдържа 34 къси разказа по истински случаи от живота на автора и на хора от неговото обкръжение. Първият разказ в нея също носи заглавието „Жажда” – една вълнуваща история от времето на Втората световна война. Голяма част от творбите му са наградени, като за него най-важни са наградите, които е получил от традиционния литературно-музикален конкурс "Етрополска литературно-музикална зима". Част от творбите бяха прочетени от младите таланти на Литературен кръжок "Христо Ясенов", Евгения Христова, Бистра Александрова и от самия автор.
Непринудено и с типичното си чувство за хумор г-н Христов споделяше своите стъпки в писането, разказваше за истинските истории около разказите, за героите в тях и всичко това с удовлетворение от постигнатото, което ще остави диря след него, а това прави човека почитан и уважаван за неговите творения. Специални гости на събитието бяха ВГ "Оренда" и Женска вокална група "Димана", в която пее и съпругата му Пенка, човек с невероятно добро излъчване и доброта в отношенията си с хората. На няколко пъти от устата на автора се чуха думи най благодарност към семейството му, което му е дало спокойствието да твори.
Особено истински прозвучаха изрази, като : "Вярвам в добротата в отношенията между хората"...., "Ако има какво да напишеш ще се намери и молив"..... , "След всяка точка следва многоточие...". Мисли, които пораждат позитивното, хубавото, важното в живота, което всеки може да открие за себе си.

Водещ на представянето :Бистра Александрова.
Пожелавам на колегата Христо Христов здраве, благоденствие, дълголетие и "жажда" да продължи да бъде себе си и да твори, за да се чувства удовлетворен.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Май, 08:16

    Страхотно тържество. Група "Димана" бяха невероятни. Браво на тях и тяхната ръководителка.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete