Вторник, 23 Април 2024, 19:41

Жители на Драгоман затвориха пътя за Сърбия за втори път /СНИМКИ+ВИДЕО/

19 Юни 2021, 20:06
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1855 1


На втори протест, заради ужасно състояние на улица използвана за обход при строителството на автомагистрала „Европа”, излязоха граждани на Драгоман. Те затвориха пътя за ГКПП Калотина и Република Сърбия за над два часа.

Хората протестират за това, че от 5 месеца международният трафик минава по улица „Международно шосе” в града Драгоман, а в следствие на това се образува постоянно запрашаване и вибрации по жилищните сгради.

Цялата улица е в дупки и инертни материали. Интензивният трафик създава облаци от прах, които жителите дишат всеки ден.

Техните искания са за изчистване на улицата, привеждането й в нормален вид и постоянно обливане с вода, а не само в работно време.

На протеста бе и кметът на община Драгоман – Андрей Иванов, заедно с председателят на ОбС Драгоман – Младен Бухегер, както и група техни поддръжници. Те обаче не застанаха редом до хората, а стояха отстрани.

Основен проблем в момента е израждането на мостово съоръжение при пътен възел „Драгоман – Запад”, което не позволява трафикът да бъде върнат на магистралата. По моста се работи вече над 5 месеци с бавни темпове. На обекта през деня има видимо малко хора.

Хората недоволстват, че единственото пригодяване за тежкотоварния трафик по улицата е било само пренареждане на минимална част от платното, а след това почти не се извършва поддръжка.





Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Ваня Василева Вълчева Илиева 20 Юни, 06:41

    Не зная какво се бави и защо? Но много често няма перон на гара Драгоман. Вече има пострадали. Майка с дете и възрастен човек. :uups:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (180)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (122)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete