Петък, 19 Април 2024, 14:11

Жители на Правец се оплакват от проблем с бездомните кучета в града

10 Юли 2019, 19:59
(1) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 3846 53


Голяма част от жителите на град Правец изразяват недоволството си в социалните мрежи от увеличилия се брой безстопанствени кучета, които обикалят свободно около жилищните блокове, паркове и детски площадки. Решение за момента няма.
Вече има и няколко оплаквания за нападнати жени и малки деца в района на зоомагазина, където пребивават няколко кучета. Там те биват хранени постоянно. По данни на жители има и пуснат сигнал до общината, но отговор все още не е получен.

Майки споделят, че се страхуват да излизат свободно на разходка с домашните си любимци, защото по този начин рискуват да бъдат преследвани или в по-лошия случай да бъдат нападнати от глутница бездомни кучета.

Страхът за децата е още по-голям, защото не се знае къде може да се появи куче около районите, предназначени за игри. Трябва ли някой да бъде ухапан, за да се обърне внимание на този проблем ?!
Много от хората, които стават рано, за да отидат на работа съобщават, че сутрин кучетата са още повече и обикалят заедно. Все повече и повече жители се оплакват от бездомните животни, дори и пряко да не са засегнати от този проблем. Животните нямат никаква вина, че по една или друга причина са на улицата. Главните причини, поради което те са там, са няколко: Изхвърлянето им от хора, които не ги искат или нямат възможност да се грижат повече за тях, отхвърляне на процедурата за кастрация , както и напредналата възраст на животните.

По закон уличните кучета се хващат, обезпаразитяват се против външни и вътрешни паразити и се ваксинират против бяс. След което те се връщат обратно в ареала, който обитават. Целта е овладяване популацията на безстопанствените кучета в градовете. Въпросът тук е, че трябва да се намери решение на проблема с кучетата, след като те биват върнати, което касае всички живущи в град Правец. По този начин ще се намери и решение за по-добрия начин на живот и за кучетата.

Източник: balkanec.bg

Коментари (53)

  • Отговори (3) (1)
    1. добавен от: Анонимен 10 Юли, 20:56

    Трагедия е

  • Отговори (4) (2)
    2. добавен от: Анонимен 10 Юли, 22:12

    Мразя и ненавиждам всички мръсници, така ще ги назова, които по тъмна нощ изхвърлят от колите си покрай някой контейнер или блок тези невинни животни.

  • Отговори (4) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Юли, 22:17

    И котки ужас, само зарази се носят из блоковете и там играят децата нк

    • (8) (3)
      1. добавен от: Анонимен 10 Юли, 22:59

      Аууу ужас-котки.Сигурно са по чисти и от теб невежа проста

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 10 Юли, 23:18

      Ами ти къв си бе джендър ли

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (5) (1)
    8. добавен от: Анонимен 10 Юли, 22:20

    Няма ли камери в този град ? Как се борят с престъпността? Да направят приют има и средства за това вместо да ровят по площада. Корупция и безхаберие.

  • Отговори (7) (5)
    9. добавен от: Анонимен 10 Юли, 22:22

    Да.За да ги има тези животни по улиците имаме вина и ние.Някои от кучетата са агресивни ,сигурно са опасни.Но не мога и да разбера хора от града , които с наслада пишат как биха ги отровили или сгазили.И не знам от кучетата ли да се страхувам или от това ,че между нас има хора с меко казано садистични наклонности..

  • Отговори (5) (0)
    10. добавен от: Анонимен 10 Юли, 23:01

    И в Ботевград е така. Около Зелената къща. Миро Паницата ги развъжда по четири/пет кучета движат и лаят по цяла нощ.Спускат се на хората който си разхождат кучетата към Зелин. Докато не стане беля няма да се вземат мерки.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete