Четвъртък, 18 Април 2024, 12:21

Жителите на Правец разчитат изключително много на еврофондовете за развитие на туризма

22 Юни 2017, 16:45
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2346 5


Екипът на Областeн информационен център-София (ОИЦ-София) проведе изнесена приемна в община Правец на 22 юни 2017г на централния пл. Тодор Живков. Представиха се актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Изнесената приемна на ОИЦ-София в община Правец беше посетена от множество земеделски производители, представители на общината, ученици и граждани, които желаят да започнат свой собствен бизнес. Екипът на ОИЦ сподели, че тази година интересът към приемната е по- висок от миналата година и до обяд посетителите наброяват около 70 души.

Най-голям интерес посетителите са отправили към неземеделските дейности и по- конкретно към туризма. Въпросите, които основно са задавани са обърнати към Програма за развитие на селските райони и по-специално към мярка 6.4.1 Инвестиции в подкрепа на неземелски дейности и мярка 6.2. Стартова помощ за неземеделски дейности. Експертите от Областния център Силвия Ангелова и Лина Савова разясниха кои са допустими бенефициенти по двете мерки, за какви дейности ще се отпуска финансиране, кои проекти ще са с приоритет. Приемът по мярка 6.4.1 Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности се очаква да бъде към края на тази година. Финансовата помощ може да бъде 75% безвъзмездна помощ от ЕС при спазване на всички условия и правила за финансиране. Бенефициентите обхващат земеделски стопани или микропредприятия, регистрирани като еднолични търговци или юридически лица според ТЗ. Другата мярка 6.2. Стартова помощ за неземеделски дейности се очаква да осъществи прием през следващата година. Тя е нова и за първи път се стартира инициативата. Тя е в подкрепа на неземеделски дейности: развитие на туризъм (изграждане и обновяване на туристически обекти и развитие на туристически услуги); производство или продажба на продукти; развитие на услуги във всички сектори (грижи за деца, възрастни хора, хора с увреждания). Безвъзмездната финансова помощ се предлага под формата на фиксирано плащане, което да не надвишава 25 000 евро.

Откритата приемна в община Правец е част от информационна кампания на ОИЦ-София, която се провежда във всички общини от Софийска област и има за цел да популяризира актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от ЕСИФ. На 23 юни екипът на ОИЦ-София ще посети община Ботевград, а на 26 юни- община Своге.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (13) (1)
    1. добавен от: Жител на село правец 22 Юни, 18:45

    Нема такова нещо! Объркали сте се!

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Юни, 06:36

    Хубаво градче. Хотел. Голф. И много цигани. Това е туризма в правец

  • Отговори (1) (1)
    3. добавен от: Правчанин 23 Юни, 10:07

    До № 2 - къде ги видя толкоз много цигани? Вярно е, че има тук-там ама като знам какво е из другите градове и села на Бългерията, Правец си е направо райско спокойствие. Хората из страната мангалите ги обират, бият и тормозят ежедевно. Страх и ужас е навсякъде докато тук е останал последния оазис :)

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Юни, 19:04

    "Жителите на Правец разчитат изключително много на еврофондовете за развитие на туризма"
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 23 Юни, 22:34

    Да няколко от тях очевидно, строят безмислени мостове, не дават на хората да ловят риба на езерото, изсичат незаконно гори, заграждат, заграждат чужди територии, съсипват залесявани с борчета гори заради някъкви си тъпи субсидии. :x :x :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete