Събота, 20 Април 2024, 08:19

Златаровци отбелязаха своя патронен празник

13 Февруари 2020, 21:37
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2282 0


Тази вечер Златаровци отдадоха почит на своя патрон акад. проф. д-р Асен Златаров. Възпианиците на гимназията отбелязаха своя патронен празник с празнична програма, която бе представена в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884”. Програмата бе подготвена и представена от възпитаници на гимназията.

Сред гостите на днешният празник бяха секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова, началник отдел социални и хуманитарни дейности Николета Иванова. Бивши възпитаници на гимназията също бяха дошли за да почетат празника- проф. д-р на физическите науки и д-р на техническите науки Марин Ненчев, който според Международна научна агенция е сред най-добрите изследователи в света и е вписан в Златната книга на българските откриватели и изобретатели по настоящем във филиал на Технически университет в Пловдив, проф. д-р на техническите науки Ради Романски от ТУ – София, проф. д-р на физ. Науки Георги Райновски – декан на Физическия факултет към СУ, доц. Д-р Мая Гайдарова – ръководител катедра Методика на обучението по физика във Физически факултет към СУ, г-н Димитър Димитров- изпълнителен директор на МВБУ. На празника присъстваха още г-н Владимир Колев- управител на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, както и директори на училища и други институции от общината,от Център за подкрепа и личностно развитие, представители на обществения съвет на училищното настоятелство към ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”, бивши учители, родители и граждани.

Думата за поздравително слово бе дадена на директорът на учебното заведение г-жа Даниела Колева. Тя поздрави присъстващите и отбеляза постиженията и успехите постигнати с общи усилия на учители и ученици и подкрепата на родители.

Наградени бяха учители и ученици за своите постижения през изминалия първи срок. Наградените учители са: Теменужка Христова- старши учител по биология и здравно образование, Ива Цветанова- учител по химия и Google educator, Даниела Пенкова - ст.учител по Математика, Лидия Кеманова- ст. учител по математика и Google educator, инж. Красимир Божилов- ст. учител по ИТ и Google educator, Тодорка Коцева- старши учител по История и цивилизация, Милена Андонова- учител по Английски език. 

„Вярвам, че всички Вие, които сте свързани с името на ботевградската гимназия, ще запазите златаровския дух и ще защитите авторитета й с отговорност и всеотдайност”, каза г-жа Колева.

Г-жа Стефка Граматикова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на общината Иван Гавалюгов:

„Уважаеми учители,
Скъпи ученици,
За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод патронния празник на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Ботевград! Институция в града ни, която успешно се справя с нелеката задача да предоставя качествено образование и да превръща възпитаниците си в конкурентноспособни млади хора.
Традициите, които гимназията поддържа живи повече от един век, са в унисон със заветите, които ярката личност на Вашия патрон е оставила след себе си!

Уважаеми учители,
Вашата отговорна мисия е не само да посявате зрънцето на знанието, но и да му помагате да расте, докато се превърне в тежък и плодороден житен клас! Доказателството, че я изпълнявате достойно са стотиците млади хора, които гордо наричат себе си Златаровци. Крачейки през трънливите пътеки на живота и справяйки се с безбройните му предизвикателства, те ще помнят уроците, които са получили от Вас.

Скъпи ученици,
Уверен съм, че Вие сте бъдещето на община Ботевград, която предстои да прославяте наблизо и далеч! Помнете, че само този, който е устремен към усвояване на нови знания всеки ден, ще пожъне най-значимите успехи! Преследвайте целите си с последователност, постоянство и дръзновение!
Пожелавам на целия педагогически колектив на гимназията и на всички нейни възпитаници здраве, лично щастие и професионални успехи!”


Поздравително слово произнесе и г-н Владимир Колев - управител на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Поздравително слово бе прочетено и от името на г-жа Росица Иванова- началник на РУО- София-регион.

Учебното заведение получи поздравителни адреси и цветя още от: г-н Илин Черняшки- председател на Общински съвет – Ботевград, Асоциация на Кеймбридж училищата в България, Физически факултет към СУ „Св. Климент Охридски”, ТУ- София, ТУ- филиал Пловдив, МВБУ, и училища от община Ботевград.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete