Четвъртък, 28 Март 2024, 19:11

Златен медал и статуетка "Златен орфей" за ТА "Балканска младост" Етрополе

12 Юни 2012, 08:55
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3710 1


Със шест отличия се завърнаха малките танцьори от танцов ансамбъл "Балканска младост" от Балканския шампионат по фолклор "Евро фолк – Жива вода 2012”, който се проведе в гр. Хисаря. Поканени бяха всички фолклорни групи, които желаят да се състезават в името на красотата и опазване на културното наследство.
Участниците са от Гърция, Турция, Сърбия, Босна, Румъния, Словения, Черна гора, Македония, Хърватия, Чехия, Словакия, България, Унгария, Русия, Италия, Швеция, Молдова, Армения, Литва, Полша, Украйна и др.
Балканският шампионат по фолклор "Евро фолк – Жива вода 2012” се провежда в рамките на Музикални празници “Евро фолк 2012” – Светът е телевизия. Музикалните празници се провеждат в различни европейски градове и държави през цялата 2012 година.
Тази сутрин в заседателната зала на общинска администрация кметът инж.Богомил Георгиев се срещна с призьорите и техния ръководител Калинка Пушкарова.Присъстваха още зам.кметът на общината Росица Христова и секретарят на читалището Румен Петров. Танцьорите показаха отличията-златен медал, златна статуетка, диплом. грамота, откритие на шампионата и препоръка за участие в световен шампионат. Златният медал бе представен на инж. Богомил Георгиев от третокласника Васил Василев, който се обърна с думите "За нас е огромна чест и привилегия да спечелим този медал и се надяваме, че ще спечелим още такива. "Кмеът на общината изрази своята благодарност към участниците за получените високи отличия. Калинка Пушкарова благодари на общинското ръководство  за подкрепата, която получават.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Невена Василева 12 Юни, 09:46

    Браво!Страхотни сте!Продължавайте със същия ентусиазъм и спечелете още много златни отличия. Успех! :P

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete