Четвъртък, 25 Април 2024, 22:56

Златни медали за Челопеч от Балканския шампионат по фолклор

13 Юни 2016, 11:31
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 1435 0


Танцов състав „Българче” и ЖТС НЧ „Труд и постоянство 1901” се завърнаха със златни медали и много престижни отличия от Петия Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк жива вода 2016”

Танцовите състави от Челопеч участваха във фестивала, организран от EURO FOLK ACADEMY , BALKAN FOLK ACADEMY , Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и община Хисар. В шампионата участваха повече от180 колектива и индивидуални изпълнители.

Творците от Челопеч участваха и в дефилето през улиците на красивия град, а участието им на сцената беше запомнящо се и предизвика бурни аплодисменти . Чрез танц , музика , костюми , настроение , усмивки и хъс танцьорите ни заслужено получиха златни медали и титлата И двата състава получиха : грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства , удостоени бяха със званието ЛАУРЕАТ на Пети балкански шампионат „ Евро фолк жива вода 2016” Танцовите състави бяха препоръчани за участие в Световния шампионат по фолклор.

Ръководството на НЧ „Труд и постоянство 1901” изказва благодарност към танцьорите за техния труд и постоянство , към хореографа на състава маестро Борислав Ковачев за ентусиазма и амбицията и към оркестъра за майсторското изпълнение. Самодейците от Челопеч бяха подкрепени и от общината, като кметът инж. Алекси Кесяков се погрижи за финансирането на участието и транспорта.


Източник: сн. НЧ "Труд и постоянство 1901"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete