Петък, 19 Април 2024, 03:44

Зрелищен футболен сблъсък между ГПЧЕ и ПГ по КТС, рожденик носи победата за ГПЧЕ-ари (Снимки)

26 Февруари 2013, 19:17
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 4172 22


Днес в ранния следобед се изигра дългоочакваният футболен сблъсък между ГПЧЕ „Алеко Константинов“ и ПГ по КТС. Мачовете между двата отбора отдавна са с изключително голям заряд без значение какъв е залогът, но този път срещата се радваше на голям интерес и многобройна публика по две причини – първо, победителят ще учaства на областните ученически игри по футбол, а втората причина бе, че мачът беше отлаган на няколко пъти поради опасение, че може да има сблъсъци и между агитките на трибуните, поради натрупалото се напрежение между двете училища през последния месец. 
Всичко, което се очакваше се случи – победител беше излъчен и имаше зрелищен сблъсък, само че не на трибуните, а вътре на игрището. Двата отбора демонстрираха скоростна и динамична игра, а опасностите се редяха и пред двете врати. През първата част отлични възможности за откриване на резултата имаше таранът на ПГ по КТС Димитър Михайлов, но вратарят на ГПЧЕ-арите, Илия Колев, остана непоклатим на вратата си. В центъра се водеше битка за всяка педя земя между  Нено Ганчев и халфа на ПГ по КТС, Дилян Петров-Софкин. След напрегнатите първи 20 минути от мача и двата отбора започнаха да търсят пробив с дълги пасове към крилата си. Атаката на ГПЧЕ разчиташе главно на бързите си крила Пачов и Димитър Иванов, а укатецарите залагаха най-вече на пъргавия и борбен халф Цветомир Димов. До края на полувремето отборите си размениха по още няколко положения, но до откриване на резултата не се стигна. Динамиката на мача се запази и през втората част. Капитанът на укатецарите, Денислав Василев, чудесно си партнираше в защита със съотборника си, Цветолюб Симеонов, и възможности за гол за офанзивния халф на ГПЧЕ Георги Найденов почти не се откриваха. Защитата на ГПЧЕ-арите също остана непоклатима, където се наблюдаваше добро взаимодействие между Георги Близнашки и Пламен Василев. При изпълнението на ъглов удар дебютантът за ГПЧЕ - осмокласникът Ивелин Ваков, можеше да реализира, но стражът на ПГ по КТС отрази удара. Когато по всичко личеше, че срещата ще бъде решена с изпълнение на дузпи, се стигна до най-интересния момент. Момчил Матеев подаде топката на границата на наказателното поле към Нено Ганчев, който се разходи през цялата защита на ПГ по КТС и миг преди да нанесе удар бе повален от противников състезател. Съдията непоколебимо посочи точката за наказателен удар и шансът за спечелване на мача беше в ръцете на ГПЧЕ. Зад топката застана капитанът на отбора, Стефан Цветков, който в днешния ден празнуваше рожден ден. Секунди по-късно рожденикът изпрати хладнокръвно топката в мрежата на противника, като си направи чудесен подарък – гол в сметката си и победа за ГПЧЕ. Попадението беше инкасирано в 83-та минута и в оставащото време до края силите на момчетата от техникума не стигнаха за изравняване. Така на 26 февруари Правец излъчи своя първенец и представител в областните ученически игри – ГПЧЕ „Алеко Константинов“.
Снимките са изпратени от клуб "Фотография" към проект "Успех", ГПЧЕ "Алеко Константинов, фотограф - Анджелика Смирнова, X "Д" клас.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (22)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 19:28

    МАЧКАЙЙЙ ГПЧЕ!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 19:29

    Бат Теч НАКАЗВА!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: ... 26 Февруари, 19:29

    evala, stefcho- jjiv i zdrav ;)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Цветомир Димов 26 Февруари, 19:33

    Много добър мач се получи,и двата отбора се бориха със всички сили,но както пише не ни стигнаха сили да изравним...ЧЕСТИТА ПОБЕДА НА ГПЧЕ и успех на Областното :)

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 19:33

    sofkin e nai-slabiq :)

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 19:36

    Evala Dimov - sportsmen, kakto vinagi! Dnes i vie ne po-malko zaslujavahte da se klasirate.
    Sega GPCHE napred i boi nared!!!!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 19:41

    poprincip slab mach i za 2-ta otbora mojem mnogo po-dobra igra da pokajem :) ama zdrave da e drugiqt put tozi put i usloviqta bqha kofti :/

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 19:43

    S Antoaneta v otbora igraem po-dobre! :D

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 19:56

    Ma4kaaitee gepe4ariiii!!!!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 19:58

    sepetyma 6e biqt i 2ta otboraaa :P

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete