Петък, 19 Април 2024, 02:23

Зрелищен сблъсък между ОФК "Правец" и "Козаро" не излъчи победител

2 Ноември 2019, 17:47
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2476 1


Атрактивен футболен спектакъл спретнаха отборите на ОФК "Правец" и "Козаро". Дербито, част от 8 кръг на А ОГ София - Запад, завърши наравно 2:2. Двубоят се игра днес (2 ноември) на стадиона с изкуствено покритие в Правец. Срещата определено оправда очакванията и отговори на етикета си, предлагайки зрелище за зрителите по трибуните. Двубоят премина през доста перипетии и крайният резултат не се знаеше до самия край. Въпреки усилията, които и двата тима хвърлиха в заключителните минути, финалната точка на днешния спор бе сложена при равен резултат 2:2.

Първото полувреме премина под диктовката на ОФК "Правец". Двубоят започна отлично за домакините и още в 4-ата минута правчани подпечатаха по-добрия си старт с попадение. Капитанът Иван Касапов даде тласък на своя тим, след като се разписа с премерен удар с глава след прекрасно центриране на Валери Данов от левия фланг. В следващите минути футболистите на Христо Христов продължиха да упражняват натиск върху своя съперник. Отборът на "Козаро" пък със сигурност не беляза най-доброто си начало и това ясно личеше на терена. Няколко по-сериозни опасности се разиграха пред вратата на гостите. В 12-ата минута Теодор Бочев стреля над очертанията след като излезе на стрелкова позиция, а в 27-ата Валери Данов заби топката с глава право в ръцете на вратаря на "Козаро" от близка дистанция. 3 минути преди края на полувремето Иван Касапов също се отличи с хубав пробив отдясно, но на два пъти опитите му бяха неутрализирани от вратаря Марин Илиев. Малко след това отборите се оттеглиха на почивката за глътка въздух.

Второто полувреме започна на високи обороти. Отборът на "Козаро" излезе една идея по-различен, но още в дебютните минути допусна нови пропуски в отбрана. Ключов момент от срещата бе 52-ата минута. Тогава тимът на ОФК "Правец" получи правото да изпълни наказателен удар, след като кълбото рикушира в ръката на защитника на ботевградчани Явор Янков. Капитанът на ОФК "Правец" Иван Касапов застана зад топката, но изстрелът му бе отлично отразен от вратаря Марин Илиев. С енергичната си проява стражът на "Козаро" спаси своя тим и запази мястото на интригата в днешния спор. Това определено бе преломен момент в срещата, който можеше да реши нещата в полза на ОФК "Правец". Пропускът обаче обърка плановете на правчани, а в последствие настъпи и метаморфозата за гостите от Ботевград. Сякаш укрилени от пропиляната възможност на своя опонент, футболистите на "Козаро" отговориха подобаващо и 5 минути след като бяха на косъм да подпечатат необратими последици, изравниха резултата. След изпълнение на статично положение, Неделин Костадинов достави идеална топка за капитана Радослав Зарев, който елегантно чукна топката с глава за 1:1. Постепенно тимът на "Козаро" започна да излиза от своите граници и все по-активно да търси гола. На два пъти Васислав Димитров бе изпускан от защитниците на домакините, но завършващият удар така и не намери очертанията на вратата. При третата възможност обаче прошка нямаше. Усилията на голмайстора на "Козаро" се увенчаха с успех, когато в 74-ата минута нападетелят отново получи добра възможност и с плътен удар прониза мрежата.

Играчите на ОФК "Правец" отказаха да развеят бялото знаме и не се сломиха въпреки пълния обрат, който допуснаха. В 77-ата минута домакините се добраха до изравнително попадение, след като Валери Данов проби по лявото крило, навлезе навътре и отправи удар, който мина под плонжа на вратаря за 2:2. Последваха изключително оспорвани минути, в които двете страни хвърлиха всички усилия, за да стигнат до успеха. Секунди преди финалния съдийски сигнал влезлият като резерва Деян Димитров от ОФК "Правец" можеше да донесе успеха на своите, след като опита интересен удар от дистанция. Топката обаче профуча на милиметри над вратата, а малко след това бе сложен и официалният край на спора и дербито на кръга завърши без победител.

В следващия 9 кръг, който е на 9 ноември, отборът на ОФК "Правец" гостува на ФК "Ком 98" (Годеч), докато тимът на "Козаро" (Ботевград) почива.





Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , ОГ София Запад , "Козаро" (Ботевград)

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete