Събота, 27 Април 2024, 23:20

1 965 лева събраха Златаровци в помощ на деца в неравностойно положение

15 Декември 2015, 20:36
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2269 23


С Коледен концерт завърши седмицата на благотворителността в ПМГ “Акад.проф.д-р Асен Златаров” тази вечер в големия салон на Народно читалище „Хр. Ботев” от 18.30ч. Седмицата започна с благотворителен коледен базар, който се организира за 12 поредна година в учебното заведение. До момента Златаровци са събрали от него 1 965,19 лева. Средствата ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение. Резултатите на сцената отчете Любомира Вушева , главен деец в благотворителната кауза.

„Самият факт, че сте тук се дължи на ръководството на гимназията и по-специално на директора Даниела Колева, която остави да функционират три от извънкласните дейности”. Това каза в началото на ученическия спектакъл водещата Дивна Николова. Тя съобщи, че благодарение на финансирането от бюджета на училището развиват дейност три клуба - клуб „Благородно сърце” с ръководител Ценка Пеева, клуб по журналистика "Училищни медии" с ръководител Стефка Граматикова и театрално студио „Сълза и смях” с ръководител Дивна Николова, преподавател по английски език в ПМГ. 

Празничният концерт  събра на едно място талант, младежки ентисуазъм и вяра, че доборото винаги ще живее в сърцата на Златаровци. В препълнения салон усмивките грееха от лицата на десетките съученици, дошли да видят една продукция на своите съученици от театрално студио "Сълза и смях". Преди това актьорите заредиха с коледно настроение всички присътващи, рецитирайки стихове. Ръководителят на клуба Дивна Николова изпя в дует с ученичката Мария Атанасова песните „Алелуя” и „Santa Claus is coming to town”. На цената се изявиха и три акробатки с треньор Добринка Николова.

„В навечерието на Коледа винаги се случват чудеса, но също се прави равносметка. Ние сме не само добри артисти, но имаме и много постижения в областта на образователния процес”. Това каза директорът Даниела Колева, която награди с грамоти и флашки изявени ученици в областта на науката и спорта. 

Една по-различна коледна история” е заглавието на пиесата, която бе акцент в коледния концерт.  Режисьор и сценарист е Дивна Николова. Автор на комедията е поетесата Мария Донева (41г). Пиеси по нейни текстове се играят  в Драматичен театър "Гео Милев" - Стара Загора. Работи като режисьор към програмата за арт терапия в Държавна психиатрична болница "Доктор Георги Кисьов" - град Раднево. Редактор в електронно списание "LiterNet".
 
В главните герои на коледната комедия видяхме възпитаниците на Златаровската гимназия: Калоян Кръстев - Дядо Коледа, Цветелина Пенева - Джуджето и Синтия Божинова - Пепеляшка. Във второстепенните роли се превъплътиха Стефани Съйкова - сестрата на Пепеляшка, Мария Димитрова - майката на Пепеляшка, Митко Михов - бащата на Пепеляшка, Поля Йорданова - деловодителят, служител на брачна агенция - Ивона Кулинска, разносвач на пици - Кристиян Сираков и Казанова - Иван Вилани. Въведение на пиесата направиха Калина Крумова (майка), Петя Гаврилова и Станислава Михайлова (дъщери).
Чрез осъвременяване на всеизвестните приказни персонажи и хумористични ситуации учениците показаха много от недостатъците на днешните не толкова приказни герои и техните неволи.

По повод тържеството цветя бяха изпратени от общинското ръководство. Официални гости бяха Николета Йошовска - Гл.експерт "Образование" в Община Ботевград и Елеонора Дачева-председател на Училищното настоятелство към ПМГ"Акад.проф.д-р Ас.Златаров".

Източник: balkanec.bg

Коментари (23)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Декември, 20:54

    Браво на всички ученици и на тяхната учителка Дивна Николова.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Декември, 21:14

    Brawo! Za poreden pyt PMG dokaza, che sa hora s golemi syrca!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Декември, 21:14

    Бравооо!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Декември, 21:22

    Поздравления Дивна!

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 15 Декември, 21:42

    Тази вечер в балканец да не сте почерпени???

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 15 Декември, 21:46

    Поздравления! Поклон пред Дивна за това, което направи! Браво на децата!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 15 Декември, 21:46

    Танислава се казва не Станислава!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 15 Декември, 21:58

    Супер беше!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete