Четвъртък, 19 Септември 2024, 20:15

1-ви март в община Своге

2 Март 2013, 12:45
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1682 1


Спектакълът „Българското е в сърцата” препълни салона на читалище ''Градище 1907'' в Своге. Събитието, с режисьор Мариета Любенова, беше посветено на 135 годишнината от Освобождението на България от османско владичество. Участие в спектакъла взеха следните самодейни състави при НЧ"Градище-1907": ФТА"Балканче" с ръководител Иван Иванов, Танцов ансамбъл с ръководител Тошко Тодоров, Мажоретен състав с ръководител Невяна Кирилова, Женска певческа група за автентичен фолклор с ръководител Снежана Сандова, Певческа група "Звуци без бряг" с ръководител Юлия Дикова, Мъжка певческа група с ръководител Юлия Дикова, Театрален състав с ръководител Мариета Любенова, гост изпълнители ТФ"Искрици" с. Искрец и балет "Естрея".

Представена бе и постановка на част от ''Под Игото'' на Иван Вазов. В края на представлението всички ръководители бяха наградени с поздравителни адреси по случай Деня на самодееца. Концертът завърши с химна на България, като цялата публика стана на крака и запя заедно с участниците.

След края на „Българското е в сърцата”, всички желаещи можеха да останат в залата и да гледат прожекцията на българския филм на Ивайло Христов - ''Стъпки в пясъка''.

През целия ден и жителите на с. Гара Бов можеха да посетят различни събития, организирани от местното читалище. Малчуганите от детската градина гледаха специална постановка по случай баба Марта. В читалищната библиотека представителите на Зонта клуб "Св. София" организираха съвместно с читалището Пролетен празник на книгата, в който родители четяха приказки и гатанки. Децата посрещнаха Баба Марта с песнички и стихчета, а накрая получиха книжка и мартенички. Преди да си тръгнат за вкъщи малчуганите танцуваха на организираната за тях безплатна дискотека и си направиха снимки пред къщичката на Баба Марта. Освен децата в този ден подарък получи и читалищната библиотека: Зонта клуб "Св. София" дари над 200 заглавия за почитателите на книгата в Бов.

В с. Владо Тричков местния пенсионерски клуб „Здравец” зарадва малчуганите с ръчно изработени мартеници и книжки. „Децата бяха много щастливи, пък и за нас беше огромно удоволствие да им подарим изработените от нашия клуб мартеници” – каза представител на клуб „Здравец”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (249)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete