Неделя, 8 Септември 2024, 02:34

10 хил. лева допълнително възнаграждение за управителя на болницата Орлин Цветков

26 Юли, 01:55
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1030 3


На редовното заседание на местния парламент, което се проведе на 25 юли, съветниците гласуваха да бъде изплатено еднократно допълнително възнаграждение на Орлин Цветков - управител ан МБАЛ - Ботевград в размер на 10 000 лева.

Орлин Цветков е управител на лечебното заведение от началото на август 2021 година. Тригодишният му договор изтича след броени дни, на 3 август. Цветков има ключова роля и заслуги за развитието на общинската болница, както и за утвърждаването на авторитета й.

"Отговорното отношение на управителя, създаде добри условия за полагане на грижи за пациентите и цялостната организация на лечебната дейност създават необходимите предпоставки за устойчивост в развитието на МБАЛ - Ботевград", се посочва в мотивите на вносителя на докладната - кметът Иван Гавалюгов.

В периода от 2022 година до момента лечебното заведение реализира положителен финансов резултат, което създава необходимите предпоставки за стабилност и развитие на болницата.

Под ръководството на настоящия управител МБАЛ - Ботевград е надвишила всички планирани финансови и нефинансови цели и няма просрочени задължения.

Орлин Цветков е предприел всички възможни действия за защита законните интереси на болницата, включително чрез защитата им по съдебен ред. С Решение на ВКС от 26 юни 2024 година, НЗОК е осъдена да заплати на МБАЛ - Ботевград сума в размер на 378 936 лева, представляваща възнаграждение за оказана болнична медицинска помощ по клинични пътеки над договорения лимит. Размерът на законната лихва върху сумите, изчислена към 30 юни 2024 година, надвишава 200 000 лева.

Общият размер на сумата., която се очаква да бъде преведена от НЗОК и получена от общинската болница възлиза на 580 239, 51 лева.

За постигнатите резултати на МБАЛ - Ботевград през последните две години Общински съвет - Ботевград взе решение да бъде изплатено допълнително възнаграждение на Орлин Цветков за 2024 година в размер на 10 000 лева, което да е за сметка на болницата.

Много общински съветници се изказаха, като всички се обединиха около мнението, че Орлин Цветков наистина оставя болницата в много добро състояние. Общинският съветник Кирил Руневски определи възнаграждението като закъсняло. Съветникът Борис Дренов предложи сумата да бъде в размер на 5 000 лева, но предложението му не бе подкрепено.

По време на сесията д-р Дилян Томовски бе избран за временно изпълняващ длъжността "Управител" на МБАЛ - Ботевград.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (10) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Юли, 08:02

    Човека заслужава, но жалко, че напуска

  • Отговори (6) (1)
    2. добавен от: Анонимен 26 Юли, 21:20

    Има договор,истича.За какви възнаграждения става дума?!Едва ли опрял до тези пари,излагация на кмета и на неговите поддръжници.

  • Отговори (6) (1)
    3. добавен от: Анонимен 27 Юли, 13:10

    Стига си трошил народна пара бе Гавалюгов. Човека просто си е вършел съвестно работата. Явно това теб много те учудва. Колко ще потрошиш и за баскетбола.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete