Понеделник, 20 Май 2024, 11:45

1000 лв. на ден за чистота ще отделя Община Правец

24 Февруари 2012, 15:29
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3707 11


Това стана ясно днес по време на общинската сесия, на която бяха обсъждани причините за забавяне на сметосъбирането и сметоизвозването в общината. Кметът Румен Гунински обяви, че четири пъти боклука в Правец не е извозван, но посочи също, че заради големия сняг колите не са могли да стигнат до някои квартали. В  кв. „Боянска” например боклука не е изхвърлян от един месец. Според градоначалникът, Правец спешно има нужда от сметище, тъй като в момента етрополското сметище е препълнено. По негови думи изграждането на депото край Ботевград е уместно в предвид на тази ситуация. Румен Гунински е отправил молба до кмета на Ботевград Георги Георгиев да разреши изхвърлянето на боклука на Правец в периода от 7-ми до 14-ти февруари, но е получил отказ. Съветникът Ивайло Джамбазов постави въпрос – каква е годишната такса  за сметоизвозване? Управителят на сметосъбиращата фирма „ СКДУ” ЕООД , Пламен Христов отговори, че Общината му заплаща  23 лв. за един контейнер тип „Бобър”.
456 655 лв. е размерът на разходите, които общинските съветници одобриха в План-сметката за сметосъбиране, сметоизвозване, обезвреждане на битовите отпадъци и поддържане на чистотата за Община Правец през 2012 г. По трите вида дейности те са разпределени както следва: разходи за сметосъбиране и сметоизвозване – 169 339 лв.; разходи за обезвреждане на битовите отпадъци в депо- 28 728 лв. и разходи за чистота- 258 588 лв.
По време на заседанието на Общинския съвет, кметът Румен Гунински обяви, че поради неизпълнение на клаузи в договора от страна на  фирма „СКДУ” ЕООД, тя ще бъде санкционирана за месец януари заради незадоволителното снегопочистване. Средствата за сметоизвозването също най-вероятно няма да й бъдат изплатени.

Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 15:34

    Точно така,БРАВО на Румен!Когато изчистят,тогава ще се плаща!!!Пари за несвършена работа не се дават!:)))

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 18:21

    За 1000лв. на ден този град трябва да свети, да може по чорапи да си ходим из центъра, тия луди ли са. Аз си откривам веднага фирма по чистотата. 30х1000 -> 30000 на месец, чисти парички.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 22:53

    Да се монтират достатъчну урни за смет в района около пешеходната пътека от общежитието (БалканБанк) към центтралната пешеходна зона. Абсолютна свинщина е там учениците от УКТЦ изхвърлят всичко а и не само те, може и да не са виновни, ако имаше къде да го изхвърлят цивилизовано сигурно щяха да го направят, но няма къде. Преди време имаше урна на угъла под билборда и някъкво говедо с един джип я отнесе една нощ, никой не я възстанови след това, помислете за това господа общинари, много хубаво че сте отделили достаъчно пари за чистота.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Бончо Надин 25 Февруари, 01:51

    Защо Павлин по време на изборите нападаше само Краси Живков, а не изнесе никакви факти за безобразията в общината по времето на Цаня Маринов - Манаселския брус и за неговия триумвират на Хлебарката, Аптекарката и Секретарката?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 12:30

    Сега Павлин ще ви разкаже играта на всички, нему пука за никои от общинските съветници.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 13:35

    Ами госпожо, просто звънни на Павлин и го попитай. Не ни занимавай с простотиите си по форумите.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 13:40

    Говедото дето отнесе урната под билоборда на ъгъла за УКТЦ бях аз, много се извинявам, тя спаси билборда иначе щях и него да отнеса.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Куевското 25 Февруари, 20:00

    бай Гуньо, защо заблуждава хората, че няма да плаща, просто се опитва да подменя темата- огромното недоволство на хората от Правец и невъзможността му да се справи със ситуацията по снегопочистването. Не може да се оплаче, че разходите за гориво са огромни, просто защото е обещал че ще спонсорира част от тези дейности от бензиностанциите, които стопанисва.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: синигер 25 Февруари, 22:01

    Наближава Трети март, а елхата още се кипри с новогодишната премяна, знамената на входа на Правец ги няма, няма ли кой да види това.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 08:21

    Не свети осветлението по стената на язовира, има паднала лампа от стълба дето загина младежа с БМВ-то, това няма ли все пак да бъде възтановено някога или така и ще си остане. Този кмет е по-слаб от предишните двама.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (255)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (139)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete