Петък, 19 Април 2024, 21:07

110 години от създаването на ОУ „Васил Левски“ - Ботевград

27 Май 2023, 21:16
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1248 1


На 26 май се състоя празничен концерт по повод 110-та годишнина от създаването на ОУ „Васил Левски“ - Ботевград.


На тържеството, което се проведе от 18,00 часа в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884”, присъстваха официални гости, директори на училища и детски градини, бивши учители и възпитаници на училището.Сред официалните гости бяха кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов, Николина Цолова - зам.-председател на Общински съвет - Ботевград, д-р Бояна Алексов - главен експерт в дирекция „Приобщаващо образование“ към МОН, Росица Иванова - началник на РУО – София област, Диана Къндева - ст. експерт в „Организация на средното образование“ към РУО-София област, общински съветници, Камен Еленков - началник отдел „Хуманитарни и социални дейности“ в Община Ботевград.


Думата за поздравително слово бе дадена на директора на ОУ „Васил Левски“ Евгения Иванова. Тя се обърна към учениците като им напомни важната, незаменимата роля на образованието за израстването като личност на всеки човек.

Д-р Бояна Алексов - главен експерт в дирекция „Приобщаващо образование“ към МОН поднесе поздравителен адрес от името на Министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов. Поздравителен адрес от РУО - София област бе поднесен от г-жа Росица Иванова, която връчи почетен знак за принос и заслуги в образованието в Софийска област на директора Евгения Иванова.

С решение на Общински съвет – Ботевград четирима педагогически специалисти от ОУ „Васил Левски” бяха удостоени с Почетни грамоти. Те бяха връчени от връчи зам. -председателя на Общински съвет - Ботевград Николина Цолова.
С почетни грамоти бяха удостоени: Мира Недкова - директор на ОУ "Васил Левски" - Ботевград за периода 1985 - 1996 г. за принос и заслуги в образованието, Бонка Филипова, Гинка Тошева и Веселин Василев за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионализъм.

Г-жа Цолова припомни на присъстващите някои от успехите и постиженията на основното училище през времето, в което г-жа Мира Недкова е била директор на ОУ "Васил Левски" - Ботевград - 1985 - 1996 год. По това време училището е най-голямото по брой ученици в Софийска област и се нарежда на второ място в страната по този критерий. През този период училището е носител на отличие “Кирил и Методий - I степен“ за високи резултати в учебно-възпитателната работа. Било е единственото училище в Софийска област, в което са сформирани специализирани паралелки по музика и изобразително изкуство и първо въвежда ранното чуждоезиково обучение. То е и първото училище в общината, което предлага реален избор на чужд език между четири езика - руски, английски, немски и френски. По това време ОУ “Васил Левски“ е носител на три републикански титли на баскетболния отбор на училището, медали от европейски първенства на акробатите, успехи на лекоатлети и каратисти, престижни награди на музиканти, 7 певци, рецитатори.

Думата за поздрав бе предоставена на кмета Иван Гавалюгов:
„Изключително ми е приятно, че присъствам на тържеството по повод 110-та годишнина на едно емблематично училище за нашата община. Безспорно ОУ “Васил Левски“ е стожера на образователната система в нашия град.

Вярвам, че и в днешни дни учат, будни, умни млади последователи, които в бъдеще, и то в съвсем близко, ще дадат своя голям принос за развитието на града, общината и страната. Но това се случва благодарение на усилията на учители, които са дали една немалка част от своя живот – от младите си години, от по-зрелите си години, от усилията си, от нервите си дори, от професионалните си умения наистина да обучат тези ботевградчани, така че в бъдеще те да се превърнат наистина в хора, които да спомогнат за развитието на града.

Поздравявам от името на ботевградската общественост и от мое име преподавателите – бивши и настоящи в ОУ „Васил Левски“ –Ботевград.”

След поздравителното слово кметът Гавалюгов връчи Почетни медали на Община Ботевград за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионален опит на Тошка Велева, Катя Василева и Петко Маринов.

Педагогическият съвет на ОУ „Васил Левски” е излязъл с решение да бъдат наградени четирима учители с Почетни плакети за дългогодишен педагогически стаж и висок професионализъм. Те са: Иванка Василева, Иринка Георгиева, Весела Панайотова и Юлияна Петрова.

След приключване на официалната част, талантите на ОУ „Васил Левски” представиха на гостите богата развлекателна програма.





Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (19) (0)
    1. добавен от: net26 28 Май, 09:57

    Колко фалш и лицемерие, събрани на едно място!
    Носталгия по миналото и абонамент за приобщаващото образование в града в настоящето, когато 110-тата годишнина от създаването на училището се чества с година по-късно в унисон с мястото, отредено на училището в основното образование - на опашката!
    Жалко и тъжно!

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete