Събота, 11 Май 2024, 19:29

114 нови ученици за 103-ти път прекрачиха прага на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”

15 Септември 2015, 10:15
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4530 5


Новоприетите ученици през настоящата учебна година в ПМГ са 114, разпределени в 5 паралелки. Двадесет и седем от тях са в 5-ти клас и 87 в осми клас.
 
На откриването на учебната година в ПМГ присъстваха г-жа Цеца Христова – общински съветник, г-жа Николета Йошовска – главен експерт по образованието в общината, Никола Близнаков – бивш директор на училището, много настоящи и бивши учители и родители.
По повод празника поздравителни адреси бяха изпратени от г-н Георги Георгиев – кмет на община Ботевград. В него той пожела на Златаровци да са усърдни и отговорни през новата учебна година, а към учителите отправи призив за любов и творчество. Втори  поздравителен адрес бе от Росица Иванова- областен управител, която отправя пожелания за много нови постижения, които учениците да споделят със своите родители.
 
Директорът Даниела Колева отправи към всички приветствено слово, в което пожела незабравими дни за всички, а към 12-класниците пожела успех на предстоящите зрелостни изпити, както и да реализират мечтите си.
 
Празничната програма продължи със скеч, в който Мария Димитрова от 11в се превъплъти в ролята на Николета Лозанова. Тя образно разказа, как учениците са прекарали ваканцията.
Петър Цанов, бивш ученик на ПМГ и студент вече в УНСС – „Медия и журналистика” представи информация за записаните студенти от Випуск 2015. През миналата година са завършили 74 възпитаници на гимназията, повечето от които са приети във ВУЗ-ове: 12 са в УНСС, 14 – в ТУ София, 5- в СУ „Св.Климент Охридски”, 4-ма във чуждестранни университети – Великобритания, Германия и Шотландия и др.
 
Петър Цанов пожела на сегашния 12-ти клас да не изпускат нищо нито за миг, което им се случва и да се мобилизират като зрелостници.
 
Програмата продължи с премиери на две песни. Това бе „Свобода” - първата бългасрка авторска песен на Питър Райнов от 12 ‘в” клас със специалното участие на Любомира Вушева от 8-ми клас. Втората авторска песен „Силата в теб” бе на Л.Вушева. Въпреки технически проблем, появил се внезапно, осмокласничката изпълни перфектно песента си. Мария Атансова се вклчючи в програмата с песента „Try” на Пинк.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: гост 15 Септември, 10:41

    дайте повече снимки да видим децата :)

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Септември, 10:48

    от Поп Нако в Трудовец имаше 212 снимки, явно там е по-инетересно!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: гост 15 Септември, 11:02

    Ще ги качат, обработват ги явно....най-хубавото училище в Ботевград!
    Желая успешна и спорна нова учебна година за деца и учители!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Септември, 21:51

    Най-хубавото училище ,с най умните деца , с най-добрите учители в Ботевград -училището ,което успя да върне всички ученици ,които ходеха към Правец ,а за ремонт май най-малко пари се дават от общината Не разбирам логиката на управниците в този град .

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 15 Септември, 22:48

    Е как да качат като го нема кмету?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (232)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete