Петък, 29 Март 2024, 04:29

12-то издание на "Байк и Рън за Чепън" - състезанието за планинско бягане и колоездене, се проведе днес в Драгоман

29 Април 2023, 12:53
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 632 0


При отлична организация, подходящи атмосферни условия и огромен интерес от страна на участниците, премина 12-то издание на състезанието за планинско бягане и колоездене „Байк и Рън за Чепън“, чийто домакин е Драгоман. Организатори на спортното събитие са община Драгоман и магазини „Стената“. В 8,10 ч. бе даден стартът на Е байк /електрически велосипеди/, дистанция 44 км.; 8,25 ч. – Хоби Байк – 44 км.; 8,45 – старт на Хоби Байк 23 км. и Дуатлон 23+23 км. Точно в 10,00 ч. стартираха бегачите на всички дистанции – 12 км.,23 км.,30 км. и 44 км.

В 10,30 ч. започна най-дългоочакваното и емоционално състезание – „Мини Байк и рън“, в което се включиха близо 100 деца от различни възрасти. За поредна година водеща на детското състезание бе любимката на малчуганите Петрана Петрова. Най-малките участници бяха Велимир – на 1 г. и София – на 2 г., които на днешния ден 29-ти април са рожденици. По този повод, организаторите предвидливо им бяха подготвили миниторта, а всички деца, в спортсменски дух, ги поздравиха с песен.

Над 650 бегачи и колоездачи се включиха в тазгодишното издание на „Байк и Рън за Чепън“.

12-тото издание на надпреварата остава вярно на мисията си да бъде пример и да подкрепя значими обществени каузи. Под надслов “Адреналин с кауза 4” състезанието ще постави нов акцент върху инициативата за съхраняване на вековните дървета на Асоциация на парковете в България и СДП “Балкани”, която “Байк и рън за Чепън” подкрепя вече две години. През 2021 г. състезанието успя да дари за нея над 4000 лв., събрани като част от стартовите такси на състезателите.

Като представител на най-екологичния транспорт, а именно железопътния, БДЖ подкрепя инициативата, като осигурява специални композиции с вагони за превоз на велосипедите на над 50 участника. Голяма част от участниците в инициативата пътуват с влак по маршрута от София до Драгоман и обратно, заедно със своите велосипеди.

Сред официалните гости на 12-то издание на "Байк и Рън за Чепън", което тази година се завърна в оригиналния си пролетен формат, бяха: Ирена Петкова – директор на РИОСВ София, зам.-обл. управител на Софийска област – Александър Манолов, кметът на община Берковица – Димитранка Каменова, зам.-кметът Гергана Антонова, Зоран Джуров – предс. на ОбС Цариброд, Светлана Траянова – БЧК, Петко Цветков – Сдружение на Дивата природа „Балкани“, Любомир Попйорданов – предс. на БААТ /Българска асоциация за алтернативен туризъм/ и др.

В ранния следобед бяха наградени победителите в различните дисциплини и дистанции, които освен статуетки и медали, получиха и рекламни подаръци от спонсорите.

Най-малките – участниците в „Мини Байк и Рън“ бяха наградени от кмета на община Драгоман – Андрей Иванов. Той връчи и награда на състезателя от община Драгоман – Мартин Кирилов, който се включи в маратона на дистанция 23 км.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete