Понеделник, 29 Април 2024, 02:54

120 туристи посетиха Драгоман на 24-ти февруари

26 Февруари, 14:37
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 329 0


120 туристи от агенция „Мишел Травел“, посетиха гр. Драгоман на 24.02.2024 г., /събота/. Част от туристическата им програма, бе посещение на църквата "Свети архидякон Стефан“ в гр. Драгоман /единственият храм в Софийска епархия, носещ името на Свети архидякон и първомъченик Стефан/, където отец Асен отслужи молебен за здраве.

След молебена, в ТИЦ-Драгоман, туристите бяха посрещнати от зам.-кмета Лидия Банкова, която ги запозна с историята на района от древността до наши дни. Посетителите се насладиха на филма за културно-историческите забележителности на драгоманска територия и богатото духовно и културно наследство на "Малката Света гора" - Община Драгоман.

Междувременно, Министерство на туризма сертифицира ТИЦ-Драгоман и връчи официално сертификата. Информационната табела, вече е монтирана на фасадата на ТИЦ-а.

Драгоман, на чиято територия има 47 църкви и манастири, става все по-привлекателно място за поклоннически туризъм.

В съботния ден бяха възобновени и строителните работи при храм “Св. Възнесение Господне” в град Драгоман, който през пролетта ще чества своя храмов празник.

На 24-ти и 25-ти февруари се възстанови работата по поставянето на гранитни бордюри и павета пред храма. Кметът Андрей Иванов бе на място, за да види текущото изпълнение и да се обсъдят довършителните работи. След поставянето на настилката, ще бъде монтирано външно осветление на храма със соларни прожектори.




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete