Петък, 3 Май 2024, 05:47

127 нови ученици в Златаровската гимназия

15 Септември 2017, 11:09
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2657 2


Тази учебна година прага на ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” прекрачват 127 нови ученици, разпределени в 5 паралелки. Една 5 клас с 28 ученици и 4 паралелки 8 клас с 99 ученици - математически профил, профил софтуерни и хардуерни науки, природни науки и чужди езици като е реализиран държавният план-прием на 100%.

Официални гости бяха г-жа Николета Иванова – началник хуманитарни и социални дейности към Община Ботевград, г-жа Елеонора Дачева – председател на училищното настоятелство, г-н Никола Близнаков – бивш директор на гимназията, бивши преподаватели, възпитаници и родители.

Г-жа Николета Иванова приветства учениците и учителите за новата учебна 2017/2018 година от името на г-н Иван Гавалюгов – кмет на Община Ботевград. “Скъпи ученици, с дръзновение, вяра и оптимизъм, продължавайте да учите и да съхранявате традициите на българското училище”. Поздравителни адреси бяха изпратени от г-н Мартин Тинчев, комисията по образование и наука към Народното събрание и политическа партия “ГЕРБ”.

Г-жа Даниела Колева пожела успешно обучение, възможности за много изяви и много незабравими дни. “Вече един век Златаровската гимназия формира достойни, знаещи и можещи личности и е гаранция за успеха в бъдещата им реализация”. Тя изреди успехите на гимназията за миналата учебна година – участие на национални и международни кръгове на олимпиади, участие в световното първенство по баскетбол за девойки, високи резултати на национално външно оценяване след 7-ми клас и държавните зрелостни изпити.
Напомни, че учениците трябва да отстояват принципите на Златаров: “Любов към труда, любов към истината, любов към народа”.

Александър, Синтия и Ивона под формата на скеч представиха талантливи деца от гимназията – Иванина, която изпълни народна песен, Кристина Боновска изпълни песента “Една българска роза”, Любомира Вушева и Даяна Тинева от 10в клас, която днес в 17:30 ще открие своята първа изложба в Исторически музей – Ботевград.

Стоян Клюнков от випуск 2017 представи резултатите, които постигна випуск 2016/2017. Голяма част от зрелостниците продължават образованието си в Софийския университет, УНСС, Технически университет, Химико-технологичния университет и Университета по архитектура, строителство и геодезия в различни области като педагогика, бизнес, архитектура, право, софтуерно инженерство и спорт. Част от учениците продължават образованието си в Холандия, Германия, Великобритания и други.

Г-жа Даниела Колева пожела на всички ученици успешна учебна година и да им върви по вода.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 08:51

    Най- добрите в най-доброто училище от района!
    Класиката си личи!

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Септември, 00:35

    Защо е това усилие с бълг. у-ще, като всеки родител иска детето му да учи интензивно английски, немски и колкото се може по-бързо да напусне страната в търсене на щастието и материално добър живот. Бълг. език да се. изучава като чужд и без да се губи време в да се въведат в първи клас 4 часа английски и 2 немски за децата на по -бедните родители (в Германия и Австрия университетските такси са минимални).

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete