Четвъртък, 25 Април 2024, 19:29

13 медала за таекуондистите от "Сунг Ри" на турнира "Олимпийски таекуондо таланти"

25 Април 2021, 13:20
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1913 8


Таекуондистите от ботевградския клуб "Сунг Ри" се отчетоха с поредното си чудесно представяне. Талантливите спортисти взеха участие на турнира "Олимпийски таекуондо таланти", където се представиха повече от успешно. Състезателите на "Сунг Ри" се прибраха от надпреварата с 13 медала (4 златни, 4 сребърни и 5 бронзови). Клубът взе участие в спортното мероприятие със 17 състезатели. Турнирът се проведе в Горна Малина вчера (24 април). 

Със златото се окичиха Красимир Гетов, Александра Василева, Марина Михайлска и Георги Йорданов, който на финал след оспорвана среща се наложи над съотборника си Мартин Маринов. Сребърни медали завоюваха Християна Христова, Никол Михаилска и Николай Начев, който се би в по-горна категория . Любопитна подробност е, че Християна се завръща на татамито, също в по-горна категория, след като изкара година извън строя заради тежка контузия. Освен със своите травми, Хриси трябваше да се справя и с тежката съпротива на Александра Георгиева от клуб "Гладиатор" (Дупница) на финала, която е европейска вицешампионка в своята възраст. Въпреки че отстъпи във финалната битка, Християна Христова демонстрира характер и показа, че разполага с всички качества да се бори с най-добрите. С бронзовите медали се отличиха Цветослав Джезов, Ния Маринова, Теодора Методиева, Пламена Василева и Марина Боновска. Мими бе сред дебютантките на турнира, но също показа много добра игра, като липсата на късмет и малко опит я лишиха от по-престижно класиране. Друг дебютант бе Виктор Владимиров, който също демонстрира страхотен хъс, но отново опитът бе ключов при борбата за медалите. 

"Нашите състезатели се представиха много добре. Биха се достойно. Имаше тежки битки и много голяма конкуренция. За жалост тези, които отпаднаха, изтеглиха късата клечка и още в първите си срещи или на полуфиналите се паднаха с противници, които станаха шампиони в последствие. Доста от децата бяха пусната в горни категории, просто защото този турнир не беше предвиден. Заради строгите мерки отложихме участието си на турнир в Сърбия на същата дата. Решихме да пестим сили и пуснахме децата в по-горни категории, за да не се изтощават с допълнително сваляне на килограми. Главната ни цел е да се представим добре на силен международен турнир в Ниш на 22 май. Силите ни са насочени основно натам.  Вярвам в нашите състезатели и съм сигурен, че още на следващата си изява, грешките ще бъдат изчистени и ще се справят безапелационно", коментира за balkanec.bg треньорът от "Сунг Ри" Цветолюб Илиев. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Сунг-ри Атлантик , таекуондо , "Сунг Ри"

Коментари (8)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Април, 14:08

    Браво Хриси ! Това е все пак постижение ,след дългото ти отсъствие.Смело напред!

  • Отговори (6) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Април, 17:18

    Браво на Краси Гетов.Страхотен сладур.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Април, 11:36

    Браво,Нийче! Все така-напред и нагоре!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Април, 15:59

    Браво Георги! Продължавай все така със този хъст, упоритост и постоянство. Все така напред и нагоре!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Април, 16:00

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Април, 18:49

    Браво Марина

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Април, 18:50

    Марина все така да побеждаваш

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Април, 14:57

    Браво на Алекс Василева! Мъничко златно момиченце! Успехи Алекс!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete