Сряда, 5 Октомври 2022, 04:37

14 септември - професионален празник на огнеборците в България

14 Септември 2020, 09:24
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 787 0


Пожарите, наводненията и други природни явления не рядко се превръщат в екокатастрофа. Пожарите не възникват случайно, а са в резултат на човешката безотговорност и небрежност и често вземат човешки жертви. Не са малко и човешките жертви взели природните стихии.

От началото годината до настоящия момент Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” –град Правец е посетила и участвала в ликвидирането на 62 произшествия. По-голяма част от пожарите са станали в: обекти на икономиката и личната собственост на гражданите - 11 бр., извършване на гасителна дейност на пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без нанесени материални щети - 45 бр. и пожари в МПС - 5 бр. и пожари в горски масив – 1 бр. Най-честите причини довели до възникването на пожарите са: небрежност при боравене с открит огън и вследствие на къси съединения в ел.инсталации /около 80 % от всички пожари/.

През седмицата на „Пожарната безопасност” в РСПБЗН-Правец ще бъде отворена приемна за граждани и юридически лица, във връзка с безопасността на хората и опазване на имущество и материални ценности от пожари и бедствия. През същият период ще се проиграят занятия в обекти с масово събиране на хора /училища, детски заведения, болници, хотели/. Демонстриране на техника и оборудване в сградата на пожарната служба за деца и ученици от община Правец. Ще се организират срещи с представители на фирми, относно безопасността от пожари и аварии в поверените им обекти. Срещи с ветерани от противопожарната охрана.

14 септември - професионален празник на специализираните органи за “Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР. Празник на хората работещи в тази рискована професия, чието основно мото е “Опазване живота, здравето и материалните ценности на гражданите“. Европейските стандарти налагат по-високи изисквания към дейността на служителите от “ГДПБЗН-МВР” , т.е паралелно в борбата с пожарите е и участието на служителите в ликвидиране на последиците от бедствия, аварии и катастрофи. Именно тази цел свидетелства за високата оценка на огнебореца, която ни дават гражданите и обществото.

Хората работещи срещу огнените стихии с право са окачествени с израза “По силни от огъня ...“.

Служители от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението“- Правец – Честит професионален празник.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (38)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (38)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (600)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1461)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (84)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (75)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (294)
70% Complete