Понеделник, 29 Април 2024, 03:29

151 години безсмъртие – в памет на Апостола!

20 Февруари, 15:34
(2) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 380 0


С химна на България започна днес възпоменателната програма, посветена на 151-та годишнина от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски, която се състоя в Туристическия информационен център.

Организатори са Община Драгоман, съвместно с МКБППМН Драгоман.

Ученици от 2-ри А клас на СУ „Христо Ботев“ – Драгоман, под ръководството на тяхната класна ръководителка - г-жа Павлина Колева, представиха патриотичен рецитал – стихове и песни посветени на живота и делото на Левски.

Специален гост на проявата бе Стефан Караиванов, племенник на доктор Петър Василев Караиванов, който е един от тримата синове на първия братовчед на Васил Левски – Васил Караиванов. Той разказа пред учениците и гостите в ТИЦ-а малко известни факти свързани с Левски и неговия род.

Децата получиха книги за Левски, осигурени от община Драгоман, а гостите - книгата на Петър Караиванов – „Васил Левски по спомени на Васил Караиванов, първи братовчед на Апостола“. Сред официалните гости бе и Юлиан Ангелов, с чието съдействие бе издигнат постаментът с лика на Левски в Драгоман преди няколко години. Зам.-кметът Лидия Банкова и председателят на ОбС Драгоман – Моника Георгиева връчиха подаръци от името на община Драгоман – на родственика на Левски – Стефан Караиванов и на г-жа Павлина Колева.

В края на събитието, бяха поднесени венци и цветя пред паметния знак на Апостола в израз на дълбока почит към неговата саможертва в името на свободата на България.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete