Неделя, 5 Май 2024, 04:49

165 години Първо ОУ "Васил Левски"

4 Ноември 2020, 19:21
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 862 0


Първо ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд отбеляза своя 165-годишен юбилей с Юбилеен педагогически съвет, на който присъстваха бивши и настоящи учители. Не случайно 1 ноември беше ден на юбилея - Денят на народните будители. 
С възторжени слова за будителите и духовните им последователи – учителите, се откри срещата с презентацията „Мисия настоящ будител“, където главният учител – Поля Масларова, представи във факти и документи, историята на училището, развитите, постижения, учители и директори, дали своя дял в образованието и възпитанието и подрастващото поколение на гр. Костинброд. 
Заместник-областният управител и бивш учител по история в училището Николай Борисов поздрави всички за празника и направи специален подарък за училището - литература за училищната библиотека и икона на св. Иван Рилски - небесен покровител на българския народ.
Директорът прочете получените поздравителни адреси от: кмета на община Костинброд, от г-жа Янка Такева, от бивши учители в училището. Своите поздравления поднесе и Светослав Иванов – сега директор на ПГВМСС, след което беше представена драматизацията с ученици от 5 клас под ръководството на учителя по БЕЛ - Анелия Викторова – „Яна Госпожина“ /по „Радини вълнения“ /. По оригинален и съвременен начин учениците отговаряха на въпросите на Яница …“ Госпожина“ за историята на училището и с какво е първо то. Накрая изпяха химна на училището „Училище със нищо несравнимо“ и получиха като подарък „Юбилеен сборник“ за Първо ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд, издаден от печатницата "Мултипринт" – гр. Костинброд по повод на юбилея.
Издаването на сборника е в резултата на информацията подбрана от: Русанка Колева – бивш учител по история, Даниела Борисова – директор, Поля Масларова, Анелия Викторова , Светла Димитрова, предпечат подготвен от Л. Мирков и Йордан Бончев – управител на "Мултипринт" и бивш ученик на училището. 
Най – интересно и вълнуващо беше изказването – изповед в дискусията „Какво е за мен Първо ОУ „Васил Левски“ на всички присъстващи, които с много мили думи и в вълнение споделиха своите спомени: Н. Борисов, С. Иванов, Григор Димитров /Грегъри/ – сега действащ и уважаван учител в Немската софийска гимназия, Милен и Виждан Миланови – бивши учители и всички действащи сега учители, които също разказваха как се чувстват в училището, как са започнали и какво ги задържа в него, за това че се чувстват като в едно семейство и приятели на които можеш да разчиташ. Но думите, които трогнаха всички, бяха на най – възрастния бивш начален учител, присъстващ на юбилея – Емилия Станчева, бяха … „Ако се преродя, пак ще бъда учител и пак в Първо ОУ „Васил Левски и никъде другаде…“
След думите на Гр. Димитров – Грегъри от с. Петърч, общ. Костинброд 
… Първо над всички, България над всичко!… се продължи с химна на Р. България и пожелания за „многая лета“ за Първо ОУ „Васил Левски“. Така приключи официалната част, а юбилеят продължи с тържествен обяд и юбилейната торта 165 – години и фойерверки. 
Тържественото събитие премина при спазване на всички противоепидемични изисквания.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete