Сряда, 8 Май 2024, 12:33

2-годишно дете почина от недохранване

17 Декември 2012, 18:25
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2956 0


Момченце на 1 година и 10 месеца почина в плевенската болница от бъбречна недостатъчност, причинена от хронично недохранване.

Малкият Георги от луковитското село Дерманци е трето дете в семейството. Той е тежал само 5 килограма и е приет в изключително тежко състояние в УМБАЛ-Плевен. Майката на момчето е от Правешкото село Осиковска Лъкавица. Родителите са от ромски произход.

Няколко пъти през годината момченцето е постъпвало в болницата, но родителите му са го прибирали, като подписвали декларация, каза завеждащ детско отделение доц. Ваня Недкова. По думите й със случая следва да се заемат социалните служби.
"Детето беше системно недохранвано и нелекувано", уточни тя.

Екипът на клиниката няколко дни се бори за живота на малкия Георги. Лекарите се опитваха да го стабилизират, за да може да бъде транспортиран в София, където е единственият апарат за хемодиализа за толкова малки деца. Момченцето обаче почина.

Доц. Недкова съобщи, че не за първи път в клиниката имат случай на "синдром на небрежно и жестоко отношение към детето", който включва "липса на достатъчно грижи за детето, системно недохранване и неосигуряване на навременна лекарска помощ".
По думите й представителите на структурите за закрила на детето трябва да работят по-близо с медиците от клиниката и при подобни случаи да вземат бързи мерки за извеждане на детето от семейството.

Очаквайте подробности.



Източник: http://dir.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (221)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete