Вторник, 4 Октомври 2022, 17:37

20% от данък общ доход да остава в общините и модернизация на ВиК-сектора – настояват от „Демократична България“

22 Септември, 11:37
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 466 1


В навечерието на 114-та годишнина от Независимостта на България „Демократична България“ ясно заяви, че ще работи за повече независимост и самостоятелност на общините; за жизнени, конкурентоспособни местни общности, които по-бързо и качествено да посрещат предизвикателствата и да решават въпросите на местното самоуправление. Това ще стане чрез провеждане на децентрализация и дигитализация на общините и районите в градовете с районно деление, чрез намаляване на административната тежест и чрез изграждане на ключовите за свързаността на страната инфраструктурни обекти.

Това обяви водачът на листата за 26-ти МИР – Антоанета Цонева в гр. Елин Пелин, където заедно с другите кандидати - Иван Димитров и Александра Стеркова се срещнаха със свои симпатизанти.

„Демократична България си поставя за цел да осигури повече ресурси в ръцете на местната власт и възможности повече решения да се вземат на по-ниско ниво, по-близо до гражданите“, подчерта Цонева и допълни, че това е разписано и в предизборната програма.

"Демократична България" ще:
• Обедини правилата, по които функционират местните и регионалните власти, в нов Закон за местното и регионалното самоуправление и ще въведе разширяване на компетенциите на областните управители;
Децентрализира управлението в общините и в градовете с районно деление и ще промени Закона за публичните финанси, така че 20% от данък общ доход да останат в общините и районите;
• Модернизира ВиК сектора, като въведе изпълнима програма за подмяна на амортизираните водопроводи, проведе пълен технически и финансов одит на ВиК операторите, приложи оздравителни програми и гарантира социалната поносимост и качеството на услугите.

Ако припознавате тези идеи, подкрепете кандидатите на „Демократична България“ с номер 25 на 2 октомври, защото „Твоят глас има власт!“

Купуването и продаването на гласове са престъпления!Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Септември, 12:43

    Повярвайте. Това е най-големия специалист в България по усвояване на чужди средства. При това детска учителка по литература. Парите по 26 договора от чужди фондации е усвоила. Е някой са "Български". От "Америка за България" и "Отворено общество"

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (38)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (38)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (598)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1459)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (84)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (74)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (294)
70% Complete