Петък, 26 Април 2024, 10:34

20% от данък общ доход да остава в общините и модернизация на ВиК-сектора – настояват от „Демократична България“

22 Септември 2022, 11:37
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 756 1


В навечерието на 114-та годишнина от Независимостта на България „Демократична България“ ясно заяви, че ще работи за повече независимост и самостоятелност на общините; за жизнени, конкурентоспособни местни общности, които по-бързо и качествено да посрещат предизвикателствата и да решават въпросите на местното самоуправление. Това ще стане чрез провеждане на децентрализация и дигитализация на общините и районите в градовете с районно деление, чрез намаляване на административната тежест и чрез изграждане на ключовите за свързаността на страната инфраструктурни обекти.

Това обяви водачът на листата за 26-ти МИР – Антоанета Цонева в гр. Елин Пелин, където заедно с другите кандидати - Иван Димитров и Александра Стеркова се срещнаха със свои симпатизанти.

„Демократична България си поставя за цел да осигури повече ресурси в ръцете на местната власт и възможности повече решения да се вземат на по-ниско ниво, по-близо до гражданите“, подчерта Цонева и допълни, че това е разписано и в предизборната програма.

"Демократична България" ще:
• Обедини правилата, по които функционират местните и регионалните власти, в нов Закон за местното и регионалното самоуправление и ще въведе разширяване на компетенциите на областните управители;
Децентрализира управлението в общините и в градовете с районно деление и ще промени Закона за публичните финанси, така че 20% от данък общ доход да останат в общините и районите;
• Модернизира ВиК сектора, като въведе изпълнима програма за подмяна на амортизираните водопроводи, проведе пълен технически и финансов одит на ВиК операторите, приложи оздравителни програми и гарантира социалната поносимост и качеството на услугите.

Ако припознавате тези идеи, подкрепете кандидатите на „Демократична България“ с номер 25 на 2 октомври, защото „Твоят глас има власт!“

Купуването и продаването на гласове са престъпления!



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Септември, 12:43

    Повярвайте. Това е най-големия специалист в България по усвояване на чужди средства. При това детска учителка по литература. Парите по 26 договора от чужди фондации е усвоила. Е някой са "Български". От "Америка за България" и "Отворено общество"

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete