Четвъртък, 16 Май 2024, 02:41

200 лева глоба за паркиране в зелени площи

8 Април 2015, 11:10
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1673 6


200 лева глоба за нарушителите, които паркират в паркове, градини, детски площадки и тротоари в населените места извън обозначените за това места, одобриха народните представители. Депутатите гласуваха промени в Закона за движение по пътищата, внесен от Цветомир Михов от ГЕРБ. Той беше одобрен с 94 гласа „за”, 17 „против” и 21 „въздържал се”.
 
народните представители приеха на първо четене и законопроекта, внесен от Станислав Иванов от ГЕРБ, според който общинският съвет ще определя цената за паркиране на местата, както и реда и условията за плащането ѝ от водачите на специализираното звено на общината или на юридическото лице.
 
103-ма народни избраници гласуваха „за” поправката, 24 „против”, а 7 се въздържаха. В преходните и заключителните разпоредби на същия законопроект се предлага промяна и в Закона за местните данъци и такси - ползването на общинските тротоари, площади и улични платна или на части от тях като зони за платено и безплатно паркиране да се урежда с отделен закон и наредба на общинския съвет.
 
Депутатите не приеха предложението на Български демократичен център завой на дясно да е позволен при червен светофар.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Април, 11:30

    Може да се почне около читалището постоянно има някой див селянин

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Април, 14:42

    А колко е глобата за карането на коли по центъра? Една здрава плочка вече няма! Някои хора си разтоварват стоката, с колата спряна до врата на магазина им, вместо да пренесат двата плика със дрънкулки на 20 метра пеша. Кой им е разрешил подобна наглост?! :!:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Април, 02:51

    Тоя с 20-те метра ти е най-малкия проблем (все пак гази 20 метра) а останалата част от плочките ти кой ги гази и кой трябва да го отнася???

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Април, 14:13

    всички сме свидетели на разни хора със заведения и тем подобни как всеки ден минават по няколко пъти през центара все едно е магистрала :D :x ама то това да ни е най-малкия проблем.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Април, 08:36

    Джоко търговеца,ги е наредил по тротоара на Елаша,като,че ли е паркинга пред "Александър Невски".Сега трябва да му одерат задните меки части,нема да му стигне и канчока и мистрията.......Да си прибира баракудите,че рейсовете не могат да минат!Тротоарите са за хората..... :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 13 Април, 21:29

    Защо не се съобщава за срязаните гуми на коли пред блок 301, а се пишат всевъзможни други неща, но не и това което се случва в града, чакате да стане ново убийство ли или ви плащат да пишете това което е изгодно на някой.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (243)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete