Петък, 26 Април 2024, 13:21

210 деца от Група ГЕОТЕХМИН участваха в конкурса „Моята градина“

25 Юни 2022, 14:05
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 434 0


210 деца на служители от Група ГЕОТЕХМИН се включиха в конкурса „Моята градина“, организиран от Геотехмин ООД. Сред най-добрите от тях, които успяха да завоюват призови места в различните категории са над 40 деца и внуци на служители от Елаците-Мед, Геотехмин, Геострой, Геотрейдинг от района на Средногорието и Етрополе.
Тази година целта беше да насърчим децата да засадят босилек и мушкато, да се грижат за тях и да ни покажат със снимки и видеоклипове как от семенцата се ражда живот. Инициативата е част от корпоративната социална отговорност на Групата.

В конкурса право на участие имаха всички деца на възраст от 1 до 18 г. Те бяха разделени в три възрастови категории – 1 – 6 г., 7 – 10 г. и 11 – 18 г. Жури на конкурса „Моята градина“ беше журналистката Галя Щърбева – водеща на телевизионното предаване „Да хванеш гората“. Тя оцени получените снимки и видеа в четири категории. Творческо представяне – тук бяха оценявани най-интересните начини за представяне на отглеждането. Стъпка по стъпка – за децата, показали със снимки и видеоклипове засаждането и всеки следващ етап. Моята градина – тук e оценявано къде са поставени кашпите с босилек или мушкато – сред какви други растения в двора или закачени на входа на къщата и т.н. Информираност – в тази категория е оценено кои деца са се постарали да научат интересни факти и да ги разкажат.
„Всички сте се справили страхотно. Дори като журналист видях интересни попадения и начини за представяне на разказ с видеозаснемане и видеокадри - каза Галя Щърбева и допълни: Искам да поздравя всички ви за тази стъпка, която за доста от вас вероятно не е първа - да засадиш едно зрънце и да наблюдаваш живота от първа ръка. Надявам се по този начин вие да сте засели зрънцето на любовта към природата дълбоко у себе си и да осъзнаете, че това, което слагаме на масата, не се произвежда от големите магазини, а всеки от нас може да отгледа нещо, да сложи храната на масата и да се зареди с положителна енергия, която ни е толкова нужна в съвременния свят“.
Тя се включи в двете онлайн събития, на които бяха обявени имената на класираните на първо, второ и трето място, както и получилите поощрителни награди. Децата, които не бяха отличени с награди, получиха подаръци – посадъчен комплект „Направи сам пица парти“.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete